Els grups municipals de Compromís a Torrent, Picanya i Paiporta també demanen que MetroValència torne a oferir el servei de metro nocturn i la inclusió dels pobles a la zona A del transport metropolità.

Segons han informat des de Compromís, aquesta reducció d’horaris afecta a més de 120.000 persones. “Al mateix període de 2020 les freqüències de la línia 1-2 a les 7 h eren més del doble que ara i a les 14 h-15 h eren el doble. És una vergonya que en lloc de caminar cap a la promoció del transport públic i la millora del servei FGV es dedique a marginar els pobles de l’àrea metropolitana”, han apuntat des de la coalició.


El portaveu de Compromís a Torrent, Pau Alabajos, ha destacat com afecta la minva de freqüències de la línia 2 “a Torrent Avinguda és especialment cridaner, un dia laborable com és el divendres no pots agafar aquesta línia de metro de 14 h a 16 h. Ara amb les recents modificacions s’ha de fer obligatòriament transbord entre Torrent i Torrent Avinguda durant les franges al·ludides”. També ha incidit en altra de les reivindicacions històriques de Compromís a la comarca, que l’àrea metropolitana passe a formar part de la zona A de metro.

A Picanya el portaveu del grup municipal, Xavi Rius, ha ressaltat com incideix aquesta retallada d’horaris a les persones usuàries “és molt difícil mantenir les distàncies de seguretat i les mesures contra el coronavirus quan, en lloc d’augmentar les freqüències, les redueixen. Aquesta disminució de freqüències ens afecta especialment a tota l’àrea metropolitana on, a més, també paguem més car el bitllet.”


Isabel Martín, portaveu de Compromís a Paiporta, també ha destacat una de les reclamacions que es fan des de la coalició: “no entenem com encara no han tornat a restituir les freqüències nocturnes.” Finalment, Martín ha recordat com afecta l’eliminació d’aquest servei. “Tota la gent que treballa de nit a València o vol tornar després de sopar està obligada a utilitzar el transport privat. Des de la Conselleria de Politica Territorial, Obres Públiques i Mobilitat han de donar una solució immediata.”