Al text proposat per Compromís demana manifestar el compromís de Paiporta a l’hora de combatre qualsevol comportament d’odi, especialment contra minories o grups minoritzats que cal protegir.

Esther Coronado: “Les representants polítiques democràtiques no podem quedar-nos impassibles en aquest intent per part de l’ultradreta de normalitzar la persecució ideològica i, fins i tot, física de les persones pel seu origen, raça, llengua, creences o orientació sexual.”


La moció presentada per Compromís insta al Consell a continuar implementant les mesures de respecte i protecció de les persones LGBTI i lliures d’estereotips de gènere i per a la igualtat entre dones i homes, així com a atendre les demandes de l’agenda feminista. També demana al govern de l’Estat espanyol impulsar polítiques de prevenció dels delictes d’odi i de les violències masclistes, i de formació i sensibilització tant de les forces i cossos de seguretat de l’Estat com del poder judicial en la lluita contra este tipus de delictes.

Coronado, regidora d’Igualtat de Paiporta,  ha recordat com el passat 13 de juny Younes Bilal era assassinat amb tres trets al pit al crit racista de “Fuera moros de mierda de este bar”; el 6 de juliol es produí  la mort de Johana Andrea, veïna de Borriana, com a assassinat masclista, “i portem mesos sense saber què va passar amb les tres dones que aparegueren assassinades a diferents sèquies del País Valencià en un curt espai de temps”; el dimecres 7 de juliol deu persones apallissaren dos xics gais a la ciutat de València mentre la policia dissuadia les víctimes de fer denúncia i, també, s’ha perpetrat el brutal assassinat de Samuel Luiz al crit homòfob de “Maricón de mierda”, fet que ha despertat la indignació ciutadana.

Amb aquesta moció Compromís vol que Paiporta condemne els discursos de l’odi i negacionistes fets per partits i representants polítics des de les institucions públiques, i també insta les forces polítiques democràtiques a no pactar amb qui promoga estos discursos ni a acceptar el seu suport en el normal funcionament institucional per a salvaguardar la democràcia, els drets humans i les llibertats constitucionals.