• El Centre de Salut de Paiporta disposa d’un servei de radiodiagnòstic que va deixar de funcionar amb motiu de la pandèmia de coronavirus.
  • Pep Val, portaveu de Compromís: “Reclamem de la Conselleria de Sanitat la immediata posada  en funcionament del servei de radiodiagnòstic del Centre de Salut de Paiporta.”

Paiporta, 24 d’octubre 2023

El Centre de Salut de Paiporta disposa d’un servei de radiodiagnòstic que va deixar de funcionar amb motiu de la pandèmia de coronavirus. La  justificació adduïda per a seu tancament va ser que l’emplaçament no disposava de ventilació.

En aquells moment de la pandèmia es prengueren moltes decisions encertades i altres inadequades, com han posat de manifest nombrosos experts en salut pública. La de tancar la instal·lació de radiologia, entenem, què és almenys qüestionable. Seguint els criteris que donaren peu a aquesta decisió s’hagueren hagut de tancar nombroses sales, consultes i altres instal·lacions que no es tancaren.

Passada la pandèmia i quan s’han eliminat totes les restriccions relacionades en la mateixa, el servei de radiodiagnòstic del Centre de Salut de Paiporta continua tancat i sense poder donar servei a la població.

Aquest servei de radiodiagnòstic va funcionar durant els primers anys de l’existència del Centre de Salut i va suposar un plus d’atenció sanitària a la població de Paiporta.

Aquest servei en té una costosa inversió en aparells tècnics que s’està malbaratant quan seria fàcil tornar a posar-ho en funcionament només amb un tècnic de raigs,

Aquest servei contribuiria al NO DESPLAÇAMENT dels nostres veïns i veïnes a Torrent, per fer-se una simple placa, amb tota la pèrdua de temps, molèsties i diners que suposa, a més i més important del retardament en diagnòstics simples.

El seu funcionament contribuiria, també, a alleugerar la càrrega de treball, descongestionar i agilitzar el funcionament del servei de radiodiagnòstic del Centre d’Especialitats de Torrent.