Exposició de motius

El passat 20 d’agost es va disputar la final del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, on la Selecció Espanyola va proclamar-se guanyadora davant de la selecció d’Anglaterra.

Durant el partit, Luis Rubiales, el ja expresident de la Federació Espanyola de Futbol, va actuar de manera inacceptable protagonitzant incidents que atempten contra la dignitat i el decòrum esportiu i que han causat un enorme dany a l’esport en general i més específicament al futbol femení.

A Paiporta defensem els valors de tota pràctica esportiva i apostem per polítiques d’igualtat envers l’esport. Considerem d’una manera clara i contundent que l’esport femení ha d’estar en igualtat de condicions amb l’esport masculí. Vetllem perquè qualsevol dona, jove o adulta puga desenvolupar-se esportivament amb garantia de drets al nostre municipi.

Davant d’actituds com la del Senyor Rubiales, a Paiporta, considerem que no es pot deixar córrer un incident que atempta contra la dignitat de les dones al món esportiu. D’una banda, el gest obscè des de la llotja agafant-se els genitals i, d’altra banda, un fet gravíssim considerant que hi ha abús de poder, és el bes no consentit que li va propiciar a Jennifer Hermoso durant la celebració del títol.

Considerem que la figura de Luis Rubiales ha causat un dany irreparable a l’esport femení i que evidencia la problemàtica que moltes dones han de patir, encara hui en dia, durant la seua pràctica habitual esportiva, siga en àmbit professional o no. Aquestes actituds no són tolerables en cap representant d’una Federació Estatal, ni de les Federacions autonòmiques ni de cap altra entitat que tinga entre els seus objectius el foment i la defensa dels valors que transmet la pràctica esportiva. No són tolerables ja, de ninguna de les maneres, en cap àmbit de la societat actual.

En un moment en el qual milers de xics  xiques, joves i adults miraven expectants la celebració d’aquest merescut títol per part de les dones de la Selecció Espanyola de Futbol, no podem permetre que els nostres infants i joves prenguen d’exemple i normalitzen que un home es pot prendre el dret i la llibertat d’assetjar a una dona. Un acte que no es pot titllar d’anecdòtic i que com està passant cal una resposta ferma i unitària per part de tota la societat demostrant tolerància zero davant actes masclistes dins i fora de l’esport.

Per tot l’exposat, el Grup Municipal Compromís de l’ajuntament de Paiporta proposa l’adopció dels següents

ACORDS

Primer.- L’Ajuntament de Paiporta mostra la seua condemna pel comportament masclista de l’expresident de la Federació Espanyola Luis Rubiales.

Segon.- L’Ajuntament de Paiporta mostra la seua solidaritat i dona suport incondicional a la jugadora Jennifer Hermoso i a les seues companyes de la Selecció Espanyola de Futbol.

Tercer.- L’Ajuntament de Paiporta  felicita oficialment a les guanyadores de la Copa del Món Femenina per la fita aconseguides i s’uneix a totes les manifestacions en defensa dels drets de les dones a l’esport i per la igualtat esportiva.

Quart.- Traslladar els acords anteriors a la Federació Espanyola de Futbol, a la Federació Valenciana de Futbol, als Ministeris d’igualtat, Cultura i Esport, a la FVMP i al Consejo Superior de Deporte, al Consell d’Esports de l’Ajuntament de Paiporta i al Consell de Participació Municipal de Paiporta.