La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha anunciat aquesta setmana la inversió d’11,3 milions d’euros en la construcció del nou Institut d’Educació Secundària La Sènia de Paiporta. Gràcies al Pla Edificant, impulsat per la Conselleria que encapçala Vicent Marzà, l’edifici ampliarà la capacitat de places de les 750 actuals fins a les 1.100, amb 20 unitats d’ESO, 10 de Formació Professional i sis de Batxillerat. La delegació de competències en l’Ajuntament de Paiporta per a fer front a la construcció del centre es materialitza en el ple ordinari de novembre, que se celebra aquest dijous.

Per a Compromís per Paiporta, la construcció del nou centre és «una fita que cal celebrar, ja que suposa l’aposta més ferma en inversions educatives al poble des de fa anys», segons ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín. «És un impuls definitiu a la qualitat educativa, a l’ensenyament públic i a la millora d’infraestructures sense precedents», ha afegit la dirigent de Compromís.

Les gestions per a aconseguir l’ampliació de l’IES La Sènia, situat a un edifici que data de 1985 i havia quedat obsolet, es varen iniciar al 2015, amb Toni Torreño al capdavant de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament. «El treball iniciat anys enrere ha fructificat finalment en l’opció més completa i beneficiosa per al jovent del nostre poble, i celebrem que finalment puguem anunciar la construcció d’un centre modern, sostenible, adaptat a les persones amb diversitat funcional i amb major capacitat per a albergar el previsible increment d’alumnat en els pròxims anys», ha afegit l’alcaldessa, Isabel Martín.

Una vegada avançats tots els tràmits burocràtics, la construcció efectiva del nou institut paiportí començarà al llarg de 2021 i finalitzarà al 2024. Els 11,3 milions d’euros suposen més de la meitat de la inversió total del Pla Edificant a la comarca de l’Horta consignada per a enguany.

«Estem davant l’impuls més ferm per la millora de les infraestructures i la qualitat educativa a Paiporta», ha comentat l’alcaldessa, que ha lloat el Pla Edificant com «una ferramenta útil i justa per a, entre totes les administracions, començar a revertir la manca d’inversió dels anys del PP al capdavant de la Generalitat».