La moció que ha presentat el grup municipal de Compromís a Paiporta està motivada pels fets del passat 13 de novembre, on les forces armades marroquines violaren l’acord d’alto al foc. L’acord estava signat per les dues parts del conflicte, el Front Polisario i el Regne del Marroc. “Amb aquesta moció volem refermar el compromís de l’Ajuntament de Paiporta amb el poble sahrauí i també mostrar la nostra solidaritat davant les últimes accions del Marroc” ha destacat el portaveu municipal, Pep Val.

Val ha destacat algunes de les accions que ha fet la població els darrers anys, “Paiporta sempre ha participat activament en les diferents campanyes de suport al poble sahrauí. Alguns exemples són la col·laboració en el programa vacances en pau o les diferents mocions de suport al Sàhara com la del recent ple d’octubre, on el consistori va aprovar una moció institucional de suport al poble sahrauí”. També ha recordat el compromís de l’actual equip de govern amb la causa, penjant el passat dilluns una bandera sahrauí com a mostra de suport a aquest poble, “la solidaritat de Paiporta amb el conflicte del poble sahrauí és més que evident i ens importa la situació que travessen.”

Segons explica Compromís el poble sahrauí porta patint una tragèdia des de l’any 1975, a pesar de les múltiples i reiterades resolucions de l’ONU que reconeixen el dret del poble sahrauí a decidir el seu futur lliurement aquestes no han sigut suficients per a solucionar el problema. “Cal buscar una solució justa i pacífica de manera urgent, culminant d’una vegada per totes el procés de descolonització.” ha destacat Pep Val.

El portaveu assenyala que a la mateixa moció es demana “continuar amb l’ajuda alimentària i la cooperació amb la població sahrauí que resisteix en condicions infrahumanes en els campaments de refugiats i pal·liar les extremes condicions de vida dels seus habitants, cobrint necessitats alimentàries, educatives i d’allotjament”. Val ha volgut finalitzar destacant “la nostra solidaritat i suport al poble sahrauí en la seua justa lluita pels seus drets. Exigim el compliment dels drets humans en els territoris ocupats al Sàhara i demanem l’immediat alliberament de tots els presos polítics sahrauís”.