Parlem amb Isabel, Alcaldessa de Paiporta i cap de llista de Compromís per als pròxims comicis.

1.- A punt d’acabar la legislatura, quin balanç faries de la gestió del nou govern?

Estem satisfets de la gestió feta. Hem complit gran part dels acords que ens marcàrem en el pacte de govern i també hem complit gran part del programa electoral de Compromís. Som un poble referent per la bona gestió i un dels més transparents del territori valencià.

2.- L’assemblea de Compromís va decidir que tu fores la seua candidata per unanimitat. Per què prengueres la decisió de tornar a presentar-te a primàries?

Crec que encara ens queden molts reptes per aconseguir. L’any 2015 decidírem encetar un nou projecte de poble, un poble més amable, més social, més verd i, per damunt de tot, transparent, fugint de les gestions que han tingut els governs anteriors a Paiporta. La nostra convicció és continuar amb la feina que hem fet fins ara i per això vaig decidir tornar a presentar-me a primàries. Vull donar les gràcies al col·lectiu pel seu suport.

3.- Que vos trobàreu en arribar a l’Ajuntament el 2015?

Moltes sorpreses però per sort hem pogut reconduir la situació. Fins ara no hi havia un arxiu municipal i el que feien era amuntegar els arxius en una planta de l’Ajuntament. No hi havia inventari de béns municipal, i hi regnava una falta total d’organització. Com a anècdota diré que ens trobàrem al soterrani tres palets de llums LED, per valor de 200.000. Aquests LED formaven part del pla de la Diputació governada per Alfonso Rus, que ara es troba investigat.

4.- Com definiries l’actual situació de l’Ajuntament en una frase?

Un Ajuntament transparent, amb deute zero i que paga en temps rècord.

5.- Quin deute tenia l’ajuntament?

L’any 2014 el deute de l’ajuntament amb els bancs era de més de 6 milions d’euros. A dia de hui no tenim cap deute amb els bancs. També hem aconseguit tindre un romanent positiu de tresoreria que ens ha permés realitzar inversions al poble.

6.- Quines inversions heu fet a Paiporta?

Hem millorat voreres, s’han instal·lat nous jocs infantils als parcs de poble, hem posat nou mobiliari urbà, un espai de joventut, hem inaugurat una pista de patinatge; també hem reformat la piscina municipal per convertir-la en una piscina lúdica i d’ací a poc de temps començarem amb la nova zona verda del carrer Sant Ramon.

7.- Com valores la gestió a les àrees de les teues companyes i companys de Compromís?

Impecable. Han fet una tasca molt gran i sense elles i ells res d’açò hauria sigut possible. A l’area de Pep s’ha treballat per fer de Paiporta un poble més verd; s’ha modernitzat gran part del poble, i s’ha connectat tot el carril bici. També s’ha arreglat la mala gestió dels leds de Rus i Ibor i s’ha millorat la il·luminació dels carrers del poble. Amb Bea al capdavant d’Hisenda hem fet de Paiporta el poble on menys impostos es paguen de tota la comarca, ara Paiporta és un referent a tot el territori: no tenim cap deute amb els bancs i també paguem els proveïdors en temps rècord. Toni en educació ha fet possible que Paiporta siga una ciutat lectora, que el programa XarxaLlibres i les millores a les escoles siguen una realitat. Ara tenim un centre de joventut, una guia esportiva i noves instal·lacions esportives, gràcies a la gestió de Zaira al capdavant de la regidoria d’Esports i Joventut. Per últim, l’àrea de Transparència i Participació que han fet possible que Paiporta siga un dels municipis més transparents i han obert la tasca de l’ajuntament a tota la ciutadania. Aquesta àrea està ara dirigida per Guillem però també vull agrair les dues persones que l’han precedit i ho han fet possible: Joaquín i Encarna

 

[Entrevista publicada al infoCompromís de desembre]