• Fa uns mesos Compromís ja va demanar la creació de la Regidoria d’Igualtat

Compromís per Paiporta ha presentat esta setmana una moció per reclamar “la creació d’un Consell Municipal de la Dona que dinamitze tota una sèrie de polítiques d’igualtat en el municipi”.

Des del grup Compromís demanen la creació d’aquest Consell com “un  òrgan  de  participació  amb  caràcter  consultiu  i  d’assessorament  als diferents  òrgans  de  l’Ajuntament  en  matèria  de  dones  i  igualtat  de  gènere, entenent l’enfocament de gènere com un principi de treball transversal en la intervenció municipal”.

També reclamen aquest Consell per tal de fomentar la participació ciutadana i en particular la participació  i coordinació  del  teixit  associatiu  dins  l’àmbit  de  les  dones  i la igualtat de gènere”.

Cal recordar que fa uns mesos el grup ja va demanar la creació de la Regidoria d’Igualtat però el PP, amb la seua majoria absoluta, va desestimar la proposta, tot i dur-la al seua programa electoral.

La portaveu de Compromís, Isabel Martín, ha manifestat que “el Consell de la dona és imprescindible per promoure un canvi social cap a la igualtat i evitar molts casos de violència masclista” i afegeix, “hem de treballar molt més la prevenció i no quedar-nos només en la lectura d’un manifest una vegada a l’any”.

Martín també considera imprescindible aquest Consell per coordinar que des de l’Ajuntament s’utilitze un llenguatge no sexista en la documentació administrativa i en la comunicació amb la ciutadania. Compromís denuncia que “algunes de les imatges corporatives de l’Ajuntament donen mostres de discriminació, com és el cas de la regidoria de joventut que està il·lustrada amb la imatge d’un xic”.

Paiporta, 6 de març de 2012