• L’empresa pública porta quasi un any sense gerent i el nou govern paralitza durant mesos el procediment sense donar explicacions
  • El president accidental Alejandro Sánchez incompleix els estatuts de l’entitat i en l’últim consell d’administració d’ESPAI modifica l’ordre del dia per a no votar el nomenament de la nova gerent

Paiporta, 19 d’abril 2024

Des de Compromís denunciem l’opacitat i la falta de transparència de tot el procediment de selecció de la nova gerència de l’empresa pública.  Compromís ha demanat accés a la informació i a l’expedient i l’actual govern, una vegada més li ha negat l’accés a tota la informació.

Compromís te informacions que s’han presentat diferents al·legacions per part de candidats que tampoc estan conformes amb el resultat. El partit socialista de Paiporta vol col·locar a dit a la nova gerent d’ESPAI incomplint els estatuts de l’Empresa Pública i la normativa i cometen irregularitats greus.

La designació de la nova gerència hauria de passar pel Consell d’Administració de l’entitat i així figurava en l’ordre del dia de la convocatòria del mes d’abril. En canvi, el president Alejandro Sánchez va sols informar de la resolució i no va es va votar la proposta.

Pep Val representant de Compromís en el Consell d’Adminstració ho va fer constar en el punt de precs i preguntes i se li va contestar que era un error en la convocatòria.

En els estatuts de l’entitat, article 11 apartat l) relaciona que entre les seues atribucions figura el nomenament de la gerència a proposta de la Presidència. Qüestió que l’equip de govern no va realitzar i de forma irregular va voler aprovar.

Compromís estudiarà amb els seus serveis jurídics la situació per adoptar les mesures necessàries i denunciar les irregularitats i l’opacitat del procediment. Des de Compromís denunciem la involució de l’actual equip de govern socialista en temes de transparència, pareix que tornem al passat afavorint pràctiques de clientelisme i amiguisme, negació d’informació a l’oposició i falta de transparència  que caracteritza els governs caciquils i corruptes