Rafa Gadea: “Les treballadores i treballadors de l’hospital porten mesos denunciant la greu situació d’incapacitat del Servei d’Urgències de l’hospital per a donar una atenció digna als pacients que hi acudeixen”.

El ple de juliol de l’Ajuntament de Paiporta va aprovar per unanimitat la moció de Compromís sobre l’Hospital General de València. Al text de la moció defensava que mentre altres hospitals veuran reforçades les seues plantilles amb una part de les 6.000 noves places estructurals que la Conselleria ha anunciat crear, l’Hospital General no té anunciada la creació de cap ni una de les esmentades places.

Una altra de les denúncies recollides al text és la greu situació d’incapacitat del Servei d’Urgències de l’hospital. Segons explica el regidor de Compromís, i també de Benestar Social i Sanitat, Rafa Gadea: “Les treballadores i treballadors de l’hospital i el seu Comité d’Empresa fa mesos que denuncien públicament aquesta situació i també ho han fet davant la Conselleria, Inspecció Sanitària, el síndic de greuges, els grups parlamentaris i les alcaldies dels municipis de l’Àrea de Salut”.

Per a Gadea aquesta problemàtica és insostenible en el temps, ja que suposa “unes condicions discriminatòries de la població atesa en el departament de l’Hospital General de València”. I ha recordat que “al nostre Departament hi ha una mitja de 1.448 i 1.637 targetes sanitàries per cada professional mèdic i d’infermeria respectivament, quan la mitjana de tots els departaments està en 1.396 i 1.515”.

El regidor de Compromís també va aportar les dades de la ràtio de treballadors/es per llit, ja que en el General és de 6,27, mentre que en el Dr. Peset puja a 7,35 i a 7,66 en el Clínic. També expliquen que aquesta situació ocorre quant al finançament, el Clínic i Dr. Peset disposen d’un pressupost de més d’un euro per habitant (1,01 el Dr. Peset i 1,23 el Clínic), mentre que el del General es queda en 0,90 euros per habitant. I també en la ràtio d’usuaris per llit: si en Dr. Peset hi ha un llit per cada 562 usuaris i en el Clínic un llit per cada 627, aquesta xifra s’eleva a 739 usuaris per llit en el General.

Amb l’aprovació de la moció Paiporta demanarà al Consell que garantisca l’equitat en la prestació sanitària primària i especialitzada a la població atesa pel Consorci Hospital General, respecte als usuaris d’altres departaments de salut. A més també s’exigeix un increment de les places estructurals de personal a l’Hospital General en la mateixa mesura que l’increment realitzat per Sanitat en la resta dels seus departaments.

Un dels punts d’acord de la moció parlava de demanar que es done un impuls a la integració completa del personal del Consorci de l’Hospital General Universitari de València en la Conselleria de Sanitat amb l’estatutarització del personal, la qual cosa permetria agilitat en la contractació i també millorar les condicions econòmiques. Gadea ha posat èmfasi en aquesta qüestió, ja que segons el regidor “aquesta situació agreuja els problemes de personal que pateix l’Hospital General, i que a més sofrim diàriament totes les persones usuàries”.