El Grup Municipal Compromís per Paiporta vol manifestar que:

1. La concessió d’aquest permís trenca el pacte de govern entre el PSPV-PSOE i Compromís, signat entre ambdues formacions el juny de 2019, en virtut del qual, entre altres assumptes, s’establia l’alternança en l’alcaldia.

2. El Grup Municipal Compromís per Paiporta recorda que els actes taurins es varen acabar a Paiporta després de la tràgica mort d’un jove torrentí de 26 anys al mes de juny de 2018. Una mort que era evitable, i que demostra que no es pot garantir la seguretat en cap acte taurí.

3. La decisió unilateral i no pactada de Maribel Albalat la converteix en la responsable directa i única de qualsevol incident que es puga produir en aquest esdeveniment.

4. El col·lectiu Compromís per Paiporta, reunit amb el Grup Municipal de la formació aquest dimarts davant la gravetat de la situació, ha decidit donar tot el suport als regidors i regidores en les decisions futures i convocar una nova assemblea en dues setmanes per tornar a valorar la situació. El col·lectiu es reafirma per continuar impulsant les polítiques per les quals la ciutadania ens ha renovat la confiança en les eleccions de 2015 i 2019 com la força més votada entre les formacions d’esquerres. Polítiques que han convertit Paiporta en un referent de bona gestió econòmica, transparència, lluita contra el canvi climàtic, per la igualtat i la inclusió, enfront a la violència de gènere i que, des de l’Ajuntament, incidirà encara més en les polítiques pel benestar animal.

5. El Grup Municipal Compromís per Paiporta referma la seua convicció en la lluita pel benestar animal i enfront de la violència contra qualsevol ésser viu, en totes les seues formes, com són els bous al carrer o el tir i arrossegament, entre d’altres.