La coalició ha celebrat la inclusió de l’àrea metropolitana a la mateixa zona que la ciutat de València, però troben insuficient aquesta mesura si es redueixen les freqüències de metro.

Compromís: L’equiparació de tarifes sense recuperar o ampliar les freqüències no és millorar el transport públic”.

Els grups municipals de Compromís a Torrent, Picanya i Paiporta han tornat a reclamar a FGV la recuperació de freqüències de la L2 de metro. Segons expliquen “s’ha reduït al mínim les freqüències d’aquesta línia, fins i tot la mateixa web de MetroValència et recomana fer transbord en Jesús des de Torrent Avinguda per arribar a Túria, per exemple”.

La coalició també ha destacat l’anunci de la recuperació del servei de metro nocturn, una de les reivindicacions de Compromís els últims mesos, igual que la inclusió en la zona A. “Compromís porta molts anys demanant la inclusió de l’àrea metropolitana a la zona A de metro, però amb les freqüències actuals és una mesura que no servirà per a fomentar el transport públic”, han destacat.

Compromís ha demostrat el seu malestar per una situació “que camina contra la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic”. Per als ecovalencianistes aquesta situació no es pot allargar més en el temps, “quant més es necessita que ni hagen moltes opcions de metro per no concentrar un nombre excessiu de viatgeres i viatgers als vagons, i garantir així les distàncies de seguretat en època de pandèmia, FGV redueix les freqüències. Al nostre entendre, això no es una aposta decidida pel transport públic en l’àmbit de l’àrea metropolitana”.