La conselleria d’Educació, que dirigeix Vicent Marzà, en col·laboració amb Hisenda, ha repartit 14000 tauletes amb connexió a Internet integrada en tota la Comunitat Valenciana per a arribar també a l’alumnat de Primària i a l’alumnat dels centres educatius concertats que estiga tenint dificultats per a seguir l’aprenentatge a distància des de casa, a no disposar al seu habitatge de dispositius electrònics. La distribució de les tauletes als domicilis de l’alumnat ja ha estat iniciada. Als centres educatius de Paiporta li corresponen 68 tauletes en total.

També s’enviaran 1.700 ordinadors portàtils per als equips directius de tots els centres educatius públics. Segons la conselleria d’Educació, l’alumnat de Primària de centres públics i l’alumnat dels centres concertats que rebran les tauletes tàctils amb Internet seran els qui tenen un índex socioeconòmic més vulnerable. Les tauletes passaran a ser propietat de cada escola pública com a dotació extra i, quan es torne a les classes presencials, les famílies retornaran les tauletes en el centre perquè formen part del seu material informàtic.

Quant als instituts públics, es repartiran prop de 5000 tauletes a la circumscripció de València: el nombre de tauletes tàctils que correspon a l’alumnat dels instituts es determinarà en funció de les unitats educatives dels centres, a més d’un extra d’unitats per als centres l’índex socioeconòmic de l’alumnat dels quals siga més baix.

El portaveu municipal de Compromís per Paiporta, Pep Val, ha recordat que «tots els alumnes han de tenir les mateixes oportunitats. Sempre serà la prioritat de Compromís assegurar la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat independentment de les seues circumstàncies socials i econòmiques, i una vegada més l’ha demostrat el conseller Marzà».

A més, l’Ajuntament de Paiporta ha atorgat 495 beques-menjador per a completar el pla de la conselleria d’Educació. La Regidoria de Benestar Social, en coordinació amb els centres educatius de la localitat, ha impulsat aquestes ajudes per un valor global de 28.085 euros, i atorgarà entre 45 i 85 euros per cada xiquet, en funció del percentatge de beca-menjador que tenien concedida amb anterioritat al tancament d’escoles. El repartiment dels xecs es farà porta a porta i començarà aquest mateix dijous.

Les beques corresponen, de moment, als mesos de març i abril, quan han quedat suspeses les classes i també el servei de menjador de les escoles paiportines a causa de l’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19. Però l’Ajuntament continuarà atent a la possibilitat d’ampliar el programa de beques en funció de com avancen els esdeveniments en les pròximes setmanes.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha indicat que “les persones en situació de vulnerabilitat són les que estan rebent el major impacte de la crisi derivada de l’alerta sanitària, i per al govern de Paiporta són la prioritat en aquest moment inicial”. Amb aquest pla, que completa l’impulsat per la conselleria d’Educació per als becats i becades amb el 100%, “garantim que les xiquetes i xiquets de Paiporta amb necessitats poden accedir a allò més bàsic, a l’alimentació”, ha conclòs l’alcaldessa.