Compromís per Paiporta mantindrà la ferma aposta per la formació i l’ocupació de la ciutadania paiportina de totes les edats en la pròxima legislatura. Després d’invertir 2.934.745,20 euros en programes de millora de l’ocupabilitat al llarg de quatre anys, i d’haver creat 362 llocs de treball directes amb aquestes accions, afronta el repte de buscar nous hortizons per a la creació de llocs de treball per a les persones que més ho necessiten, i també en millorar la formació per a que les paiportines i paiportines que busquen feina la troben amb major facilitat.

Des de 2015 fins a 2019, l’Ajuntament de Paiporta ha posat en marxa 32 programes en col·laboració amb diferents entitats i institucions de diferents àmbits. “Vàrem arribar a un Ajuntament pràcticament paralitzat, sense la iniciativa política necessària per a apostar amb fermesa per l’ocupació i la formació, i hem dinamitzat el funcionament del Centre de Formació amb molt de treball i dedicació”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín. 

Dels 362 nous llocs de treball creats directament en l’última legislatura, 153 han sigut homes, i 209 han sigut dones, un fet que demostra la sensibilitat d’un Ajuntament governat per Compromís que aposta per l’ocupació femenina, ja que són les dones les que més pateixen l’atur. 

Per a la pròxima legislatura, Compromís proposa donar un pas més endavant: amb programes municipals ajustats als perfils amb les taxes més baixes d’ocupabilitat que es detecten a Paiporta: amb incentius per a les empreses que contracten persones del poble; amb la protecció d’oficis i arts en risc de desaparició, i amb accions que afavorisquen el retorn del talent fugit a l’estranger a causa de la crisi. 

“La primera legislatura ha sigut la de l’atenció de l’emergència, la de posar en marxa un Ajuntament paralitzat per la falta de mitjans i la desídia del govern anterior, que va tindre l’honor d’aconseguir els índex d’atur més alts de la història de Paiporta”. De fet, al 2015 hi havia 2.934 persones a l’atur, i ara n’hi ha 994 menys. Per a continuar avançant en aquesta matèria, “ara afrontem la legislatura de l’aposta per l’ocupació de qualitat, del retorn del talent i la de la lluita contra la bretxa salarial i per la igualtat”, ha afegit Isabel Martín.