La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra ha assenyalat que “el senyor Ibor i el Partit Popular haurien de repensar molt bé aquestes actituds masclistes que només estan emparant i tenint”. Ha sigut aquest dimecres durant la seua visita a Paiporta, on s’ha tingut una reunió tècnica amb l’alcaldessa Isabel Martín i l’equip base de Benestar Social per tal d’avaluar i expandir les polítiques socials de la Generalitat.

Aquestes declaracions arriben després que aquest cap de setmana s’haja conegut que Vicente Ibor, portaveu del Partit Popular a Paiporta, haja demanat les dades per identificar les funcionaries, treballadores socials i policies, que assistiren a una víctima de violència masclista, per, segons la petició d’Ibor, “depurar responsabilitats”. El popular ho ha demanat com advocat d’un empresari en una querella contra la seua exparella, dins d’un cas de violència de gènere.

Sobre aquest fet, la vicepresidenta ha sigut contundent: “Amb les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere hi ha qui se sent incòmode i això és molt perillós. Utilitzar un procediment judicial per assabentar-se de qui són les professionals que treballen en la protecció de les dones agredides i en perill de violència de gènere és estigmatitzar i acoquinar a unes professionals que ningú ha de pertorbar-los en el seu dret”.

El portaveu del PP ho ha fet, per la porta de darrere, com advocat, el que Vox va intentar fer a Andalusia. Tot això malgrat ser regidor de l’Ajuntament on treballen algunes d’eixes persones. “Malauradament en aquest municipi, Paiporta, ja en tenim aquest cas del senyor Ibor i també el del comandant de la Guàrdia Civil que ha sigut suspés, precisament per assetjar als seus companys i fer declaracions masclistes i ofensives cap a l’alcaldessa”, incideix la vicepresidenta.

A més a més, no és la primera vegada que veiem la incompatibilitat del Partit Popular amb la lluita contra la violència masclista. Tal com recorda Oltra, “el Partit Popular ja va demanar tots els expedients que pateixen violència de gènere i atenem des dels punts de la Generalitat. No és una cosa nova. L’advocacia de la Generalitat va dir que són expedients on hi ha qüestions molt sensibles, com ara parts mèdics de les seqüeles físiques que deixen les agressions i altres consideracions que no entren dins del paràmetre del qual una persona política puga demanar. És un ‘suma y sigue’”.

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha volgut deixar clar la seua posició davant la violència masclista: “Tota la societat hem de tallar aquest tipus d’actituds perquè la lluita per la igualtat és una lluita democràtica, de drets humans, que hauria de ser transversal. Tot el món hauria d’estar en aquest treball per la igualtat”.