Fa un parell de setmanes, el dissabte 12 de juliol, es va celebrar al poliesportiu municipal un torneig de futbet ultra. En dita jornada els grups ultres participants van fer ostentació de simbologia neo-nazi en el recinte municipal (banderes, engantxines, targetes publicitat tendes d’indumnetària,…).

Per la nostra part hem donat trasllat a la policia i guàrdia civil perquè investiguen els fets i es prenguen les mesures necessàries. I des d’ací volem agraïr l’interés que ha mostrat la guardia civil, la qual ha donat ja trasllat a la fiscalia.

Però considerem també molt important que aquests fets no tornen a ocórrer, esta és ja la segona vegada que es realitza un torneig d’estes característiques en el poliesportiu municipal.

Per això fa uns dies convocàrem als grups de l’oposició i a l’alcalde a una reunió per tal de reconduïr aquest tema i fer un front comú contra el feixisme i la xenofòbia. Hem de tindre un clar posicionament i treballar per esborrar les manifestacions neo-nazis i feixistes que últimament estan apareguent pel municipi. En el sentit literal, esborrant les pintades que hi ha per tot el poble i en el sentit més ambiciós.

Paiporta sempre ha sigut un poble tranquil on les seues gents han conviscut en pau i tolerància. Per això de cap de les maneres podem ser un poble d’acollida a estos grups feixistes.

Fa poc tornàrem a ratificar el manifest per la convivència.

Quedàrem en fer actuacions per tal de reforçar els llaços d’inter-culturalitat i integració. Tornem a demanar reprendre eixos compromisos, és molta la gent jove que viu a Paiporta i a la que hem de fer arribar els valors de la solidaritat, la convivència i la tolerància.

Hem d’aturar qualsevol indret d’implantació d’aquests grups.

Hem de fer-ho perquè en democràcia no es poden consentir coses com les que van passar fa 15 dies.

Compromís hem demanat que es prenguen mesures per aturar el feixisme, hem demanat responsabilitats, i hui el que demanem és eixe front comú i clar contra el feixisme i els grups ultres.

Perquè el que volem per damunt de tot és que Paiporta continúe sent un poble tranquil on viure i conviure.

A continuació teniu el text de la moció que vàrem propossar i a la que s’han adherit els grups PSPV i PP 

MOCIÓ CONJUNTA COMPROMÍS-PSPV-PP EN PAIPORTA: CONTRA EL FEIXISME, L’EXTREMISME TOTALITARI, LA XENOFÒBIA I LA INTOLERÀNCIA

És un fet l’ofensiva xenòfoba a tota Europa en el context de crisi econòmica i el nostre país no està al marge del problema. Aquesta agitació sense precedents de la nova ultradreta i altres ideologies totalitàries i extremes, busca connectar amb un sector de la ciutadania que recela de la immigració, de la diversitat cultural i religiosa i de la pròpia construcció europea.

Aquesta ofensiva xenòfoba i racista, realitzada tant per Internet com amb accions directes, té per objecte, no la crítica de la política migratòria sinó l’impuls d’una estratègia que ataca a la cohesió democràtica i a la convivència integradora de la diversitat, mitjançant un ús pervers de qualsevol conflictivitat social generada a partir del fenomen de la immigració, del pluralisme religiós i de la diversitat social i cultural.

Paiporta és, i sempre ha sigut, un poble tranquil, on les seues gents han conviscut en pau i tolerància. Un poble d’acollida per a moltes persones migrants, tant del nostre país com de països estrangers. Però desgraciadament tampoc es queda al marge d’aquest nou fenomen. Tot es així que en els últims mesos ens hem trobat manifestacions feixistes i xenòfobes en alguns punts del poble, com pintades i engantxines amb simbologia neo-nazi.

Les institucions han d’observar, sense alarma però amb compromís, la situació i els seus perills reals i potencials, actuant i duguent endavant accions en defensa de la tolerància, la convivència, la democràcia i contra les actituds feixistes i xenòfobes.

Cal tindre en compte que l’últim Informe Raxen  (Racisme, Xenofòbia, Antisemitisme, Islamofòbia, Neofeixisme, Homofòbia i altres manifestacions d’intolerància a través dels fets) alerta que un 90% dels delictes de l’odi no es denuncien.

Per tot això, els grups sotasignants arribem als següents,

ACORDS:

  1. Rebutgem i condemnem qualsevol manifestació que faça apologia del feixisme, ideologies totalitàries i extremes el racisme i la xenofòbia.
  2. Ens comprometem a vigilar amb especial atenció totes aquelles manifestacions feixistes, extremistes de qualsevol tipus i xenòfobes comeses en el nostre poble, no recolzant cap d’elles i denunciant les mateixes immediatament davant els òrgans competents (administració, Forces i cossos de seguretat de l’estat, Fiscalia, Delegació de Govern,…).
  3. Ens comprometem a impulsar mesures, projectes i actuacions que tinguen com objectiu aturar i previndre qualsevol indret relacionat amb el feixisme, l’extremisme radical en totes les seues expressions i la xenofòbia, ficant especial atenció amb la població més jove.
  4. Instem a les institucions autonòmiques i estatals a dur endavant mesures per tal d’arraconar i eliminar als grups feixistes, violents i que propaguen la destrucció del nostre sistema democràtic de convivència.
  5. Donar trasllat d’aquests acords a:

–          Delegació de Govern.

–          Consell Valencià.

–          Govern Espanyol.

–          L’organització Movimiento contra la Intolerancia.

 

Paiporta a 31 de juliol  2014

Isabel Martín Gómez – Portaveu del G.M Compromís

Jose Antoni Manrique Martorell – Portaveu G.M. PSPV-PSOE

Isabel Chisbert Alabau – Portaveu del G.M. Partit Popular

Al PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA