• La Conselleria d’Educació redueix un 32% respecte a l’any passat el conveni amb l’Ajuntament de Paiporta per mantindre l’Escola d’Adults.

L’Ajuntament de Paiporta ha aprovat en el ple del mes d’abril i amb els únics vots del PP signar el conveni anual amb la Conselleria d’Educació per subvencionar l’Escola d’Adults del municipi. Compromís per Paiporta es va abstindre en la votació per entendre que “és fer un pas enrere, una RETALLADA més en Educació”.

I és que el conveni signat només contempla una partida de 93.000 euros per a les despeses de l’any 2013 de l’escola d’adults, tot i que el curs passat es varen rebre 138.000 euros i la partida pressupostada per la GV per a 2013 és també d’eixe import.

Des de Compromís per Paiporta, denuncien que “el govern del PP fa 2 anys va acomiadar a 3 professores de l’Escola d’Adults argumentant que en aquell moment encara no havia arribat la subvenció”. Si ara accepten la seua disminució “esperem que no siga amb la intenció d’acomiadar a més professorat”.

A més, Compromís afirma que “és una gran contradicció de l’equip de govern que fa dues setmanes celebrarem un ple extraordinari en el menjador del col·legi Rosa Serrano exigint la seua immediata construcció i ara s’accepte de manera conformista una RETALLADA del 32% del conveni de FPA respecte el curs passat”, i és que tal i com expliquen des de Compromís “significarà una disminució de 45.000 euros que haurà d’aportar l’Ajuntament de Paiporta”.

Des de l’any 2009 els convenis de FPA de la Conselleria d’Educació amb les poblacions de més de 20.000 habitants amb programes municipals s’ha rebaixat un 65%.

El regidor de Compromís, Pep Val, va demanar en el plenari explicacions al regidor d’educació per acceptar aquestes RETALLADES en educació i li va demanar que “dedique més esforços per augmentar els recursos de la Conselleria en Educació d’Adults”.

Val, va preguntar també al regidor d’educació “com pensen augmentar els serveis de l’Escola d’Adults en la futura ubicació del Centre Cultural si es disminueixen els recursos”.

Des de Compromís demanen més rigor i sensibilitat per part del PP en els temes educatius,també en l’Educació d’Adults, i exigeixen al PP de Paiporta que denuncie la situació perquè l’educació és competència del govern autonòmic,“és l’alcalde el primer que ha d’exigir al govern de valencià una formació pública i de qualitat per als ciutadans de Paiporta”, ha manifestat Pep Val.