Vist l’escrit aprovat pel Consell Escolar Municipal en la seua reunió del dia 28 de novembre de 2012 pera ser remés a la Hble. Sra. Consellera d’Educació, Cultura i Esport  Mª. José Catalá Verdet, en petició que es construisca amb la major urgència el nou Col·legi Rosa Serrano de Paiporta, que diu literalment el següent:

Honorable Sra.

En la reunió ordinària del Consell Escolar Municipal de Paiporta celebrat el dia 28 de novembre de 2012, és va decidir per la majoria deis membres assistents elevar a la Conselleria d’Educació un escrit  de protesta  per  l’actual  situació  que patixen  els alumnes escolaritzats  en el  CEIP ROSA SERRANO. Els membres del Consell Escolar Municipal de Paiporta manifestem el següent:

Com vostè sap, la situació del col·legi ROSA SERRANO de Paiporta, és que es troben desplaçats en “aules prefabricades”  a [‘espera de la construcció d’un nou Edifici peral  centre escolar.

Un breu repàs per la història del centre, els ajudarà a fer-se una idea del periple que estan vivint els nostres alumnes:

1r.Curs 2006-2007: Acollits provisionalment en el CEIP Ausii1s March de Paiporta.

2n. Curs 2007-2008: Traslladats a l’antic edifici que ha de ser el nostre col·legi, prèvia mínima adequació de l’edifici d’infantil. Este edifici és el que s’ha d’enderrocar; tornar a construir de nou.

3r. Curs 2008-2009: Ens mantenim en l’edifici antic. Després d’inspeccionar [‘estructura, és desestima la primera opció del projecte de rehabilitació profunda de l’edifici, passant a un projecte d’enderrocament inova construcció.

4t. Curs 2009-2010: Ens desplacem a un solar en aules prefabricades, per a procedir a l’enderrocament i construcció de l’edifici.

5é. Curs 2010-2011: Continuem en els aules prefabricades. 1 no s’ha iniciat cap obra.

6é. Curs 2011-2012: Continuem en els aules prefabricades. És produeix  l’enderrocament de l’antiga escota al mes de juliol.

7é. Curs  2012-2013: Continuem en els aules prefabricades.

El CEIP ROSA SERRANO està format per 208 xiquets i xiquetes, els majors de 9 anys, els quals han conegut 3 centres en 7 anys. Conseqüentment, la preocupació i pressió deis pares és enorme i constant.

El passat 22 de maig de 2012 ens varen comunicar per escrit que s’havia adjudicat l’enderrocament de l’antic col·legi pera la construcció del CEIP ROSA SERRANO a [‘empresa SECOPSA CONSTRUCCIÓ S.A.

A data de hui s’ha enderrocat l’antiga escola i acaben d’informar-nos, mitjançant la Subsecretària Autonómica d’Educació, Virgínia Giménez, que no és destinarà cap partida econòmica per a la construcció de nous col·legis en el pressupostos de 2013, a excepció deis que ja és troben en procés de licitació.

Davant esta nova notícia, demanem que reflexionen de nou al voltant d’esta decisió i donen la màxima urgència a la construcció del CEIP ROSA SERRANO i que durant el temps que els queda als alumnes d’estar als aules prefabricades és puguen millorar les condicions respecte a la situació  actual.

Recordem que l’Educació és el futur de la nostra societat i uns deis pilars en els que s’ha de cimentar la mateixa. No poden permetre que estos xiquets i xiquetes no coneguen un centre digne durant tota la seua etapa d’escolarització.

En este sentit, volem transcriure textualment un paràgraf de la darrera contestació del “Síndic de Greuges” a una de les sol·licituds formulades per part de l’AMPA del centre, on amb data d’eixida 30 de Juny de 2011 i núm. d’eixida 29246 és pot llegir:

“La educación que se ofrece a los alumnos matriculados en el CEIP N° 6 (Actual Rosa Serrano) de Paiporta, es una educación que, de acuerdo con la propia normativa vigente al efecto, no es susceptible de alcanzar el nivel de calidad previsto, al no haberse puesto a disposición del correcto desarrollo de la función docente aquellas infraestructuras que la propia legislación considera como mínimas para asegurar una educación de calidad; derecho a una educación de calidad de la cual son titulares, no lo olvidemos, todos los menores de nuestra comunidad.

Una educación de calidad impone a la Administración educativa la obligación de que los centros docentes estén dotados del personal y de los recursos educativos y materiales necesarios, y que los edificios escolares reúnan los requisitos mínimos previstos en la legislación vigente, y de ahí deriva la obligación pública de adecuarlos a Las previsiones legales que garanticen la satisfacción del derecho de todos a una educación de calidad en términos de igualdad efectiva; adecuación que, obviamente, no se ha producido en el centro que nos ocupa, no han sido adaptadas a las necesidades y previsiones contempladas con carácter general en la LOGSE. “

Al respecte dels espais de la nostra escola, els quals haurien de millorar-se i adaptar-se a la legalitat, al menys per al període de temps que anem a passar en provisionalitat, dir que:

Actualment els espais de que disposem són els següents, atenent al RD 13212010 de 12 de febrer, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen els ensenyances del segon cicle d’educació  infantil, d’educació primària  i educació secundària:

–   9 aules de 45 metres

–     Pati infantil

–    Pati primària (pista esportiva)

–  WC primària exteriors WC primària  interiors

–  WC persones  amb mobilitat reduïa

 – WC professors

–  5 despatxos  15m (Psicòloga, AMPA, PT, AL, Tutoria)

–  2 Magatzem 15m

–  1 aula de secretaria de 30 metres

–  1 consergeria de 30 metres (Actualment aula de religió) Magatzem de 30 metres

–  Biblioteca de 60 metres (Actualment sala polivalent de Primària i d’lnfantil i aula de Música)

–  Aula de PT de 30 metres (Actualment aula de desdoblament) Sala de professors de 30 metres

–  Menjador de 120 metres

Per este motiu demanem una solució als següents mancances:

–  Falta d’espais comuns: ens faltaria un gimnàs , una sala polivalent d’lnfantil i per a Primària i una aula d’informàtica, per poder treballar aspectes fonamentals amb l’alumnat segons marca el currículum .

–  Falta de materials per fomentar  TICs: jaque  només   hem rebut   una pissarra digital amb el seu canons.

–  Falta  de dotació  de biblioteca : per  poder  fomentar  i  millorar  la  lectura  d ‘acord  amb  el nostre Pla Lector,  aspecte també imprescindible.

–  Falta d’ombra al pati: no tenim un pati d’esplai parcialment cobert.

El fred i la calor dels corredors sota extrems. Sobretot a l’estiu sembla que estem a un hivernacle i a l’hivern els alumnes estan contínuament refredant-se pels canvis de temperatura

–  Aula per a desdoblament de grups de primària

–  Aula pera activitats de recolzament Aula per a suport pedagògic

Esperem es tinguen en consideració totes les nostres demandes, per poder complir la legalitat i acabar amb esta injusta situació.

 

El Grups Polítics Municipals, PSOE, COMPROMÍS I ESQUERRA UNIDAD, entenem de la màxima prioritat peral municipi la immediata construcció d’este Centre Escolar, que ha reivindicat des de fa anys junt amb l’AMPA del centre i tota la Comunitat Educativa, perla qual cosa es proposa al Ple l’adopció dels acords següents:

PRIMER. –Fer propi l’escrit del Consell Escolar Municipal que ha quedat transcrit, per compartir la indignació i el sentiment d’engany de tota la Comunitat Educativa de Paiporta amb aquesta situació tan injusta.

SEGON. –Exigir a la Conselleria d’Educació que es realitzen les modificacions pressupostàries necessàries per garantir la  urgent licitació del CEIP Rosa Serrano dePaiporta. Posant fi d’una vegada per totes a tants anys de provisionalitat sense haver-se complert el dret d’aquests menors de tenir una educació de qualitat.

TERCER. –Exigir que mentre es porta a terme la construcció del Col·legi es milloren les precàries condicions de les actuals instal·lacions prefabricades, de manera que s’acabe amb el doble greuge que estan patint aquests menors.

QUART.- Exigir que en cas que la Conselleria d’Educació Cultura i Esporta no incorpore per a l’any 2013 la partida pressupostària necessària per a la construcció del col·legi Rosa Serrano o en el seu defecte si durant el primer trimestre de l’any 2013 no s’atenen totes les millores que demana l’AMPA i relacionades anteriorment, el regidor d’Educació, n’Alejandro Gutiérrez, presentarà la seua dimissió irrevocable al ple de l’Ajuntament de Paiporta del mes d’abril de 2013.

CINQUÉ.- Demanar una reunió amb la Consellera d’Educació, Cultura i Esport,  Na Mª José Catalá Verdet de tots els portaveus dels grups municipals representats en la corporació.

SISÉ. –Donar trasllat d’aquest acord a l’Hble. Consellera d’Educació, Cultura i Esports, Na Mª José Catalá Verdet,  amb l’exigència que atenga aquestes peticions totalment necessàries per acabar amb aquesta injusta situació. Seguir en l’expedient el procediment i tràmits legals.

Paiporta a 27 de desembre  2012