• MIG ANY DESPRÉS DE LA SEUA CONSTITUCIÓ CONTINÚEN SENSE UN ESPAI FIXE ON REUNIR-SE

El passat mes d’abril es va ficar en marxa a Paiporta el Fòrum de participació ciutadana de l’Agenda 21 Local que des del primer dia ha estat treballant en la redacció d’un Pla d’Acció Ambiental.

Des de Compromís valoren molt positivament la tasca feta fins el moment pel fòrum i feliciten als membres del grup de treball que “amb el seu temps i mitjans personals estan elaborant un bon pla de futur per a Paiporta”.

Per contra denuncien la falta de col·laboració de l’equip de govern de l’Ajuntament de Paiporta que “ni tant sols els ha deixat un espai fixe on poder reunir-se’n”. I és que tal i com informa Compromís “per a cada reunió han de demanar a l’alcalde i per registre d’entrada un espai on poder fer les reunions i assemblees”. 

La darrera trava ficada per l’Ajuntament és que per poder concertar una reunió amb l’alcalde han d’aportar l’acta on han decidit demanar eixa reunió. La portaveu de Compromís, Isabel Martín, qualifica aquesta situació de “kafquiana” ja que “per poder reunir-se’n amb l’alcalde han hagut de sol·licitar primer i per escrit una sala on fer la reunió, i després, junt amb l’acta d’eixa reunió, sol·licitar la reunió amb l’alcalde per demanar-li una sala on reunir-se’n habitualment”.

A més Martín també denuncia la falta de mitjans del Fòrum de participació ciutadana “des del primer dia estan reclamant un ordinador i material per poder elaborar diversa documentació”. Però aquestes demandes, de moment, estan sense resposta.

Des de Compromís lamenten que el Fòrum estiga patint aquest continu boicot, quan hi han altres col·lectius, com la Junta Local Fallera o el Consell Taurí, que sí tenen un lloc fixe on fer les reunions sempre que volen.

Per a Compromís açò respon a la falta d’interès que des d’un primer moment va mostrar l’equip de govern cap a l’Agenda 21 Local i, sobretot, al fet de no haver pogut fer-se amb el “control” del fòrum.

Paiporta, 18 de setembre del 2012