• Apareix una empresa d’assessorament que ha facturat 9.500€ el mes previ a les eleccions municipals

Compromís per Paiporta denuncia que entre les factures que l’Ajuntament ha presentat al Ministeri d’Hisenda, arrel del Reial Decret Llei 4/2012 de 24 de febrer, “han aparegut desenes de factures de diferents televisions i empreses de comunicació que pugen més de 30.000€”.

Entre aquestes factures apareixen algunes de les televisions i ràdios en les que l’alcalde Vicente Ibor participa habitualment. “Estem acostumats a veure a Ibor en programes de la televisió de l’església (en referència a la Cope), ara per fi coneguem el que ens costa als paiportins”, ha manifestat la portaveu de Compromís, Isabel Martín.

Així, tal i com avança Compromís, entre eixes factures han aparegut 4 del mes d’abril de 2011 (un mes abans de les eleccions municipals) d’una empresa d’assessorament en comunicació municipal CIVA RELACIONES PÚBLICAS S.L., per un muntant de 9.507,60€.

Aquesta empresa fa recomanacions als seus clients sobre com traure rèdit polític a les pàgines institucionals, a les notes de premsa i als butlletins municipals. Des de Compromís informen que “inclús en la seua pàgina web fan també al·lusió al famós -Yes We Can- d’Obama i pengen articles titulats –¿Seguro que quiere ser alcalde?- o La recta final: la calle manda-”.

Per a Martín aquest fet és molt greu “Ibor no només gasta diners dels seus veïns en promocionar la seua imatge en televisió, ara veiem també com fa servir diners de l’Ajuntament per guanyar eleccions”. I per això demanen “una explicació immediata de l’alcalde”.

A més, des de Compromís recorden que “a aquestes xifres desorbitades hem d’afegir els 20.000€ que cobra també la periodista que actualment té contractada Ibor per dur el facebook de l’Ajuntament i preparar-li les tertúlies en la televisió” (tal i com està estipulat en el contracte amb la periodista).

Paiporta, 3 d’abril del 2012