• Compromís per Paiporta ha demanat destinar els diners del Centre Cultural a la construcció del col·legi Rosa Serrano, en cas que la Conselleria d’educació no es comprometa a la construcció immediata del centre.

 Compromís per Paiporta va a presentar en l’últim ple, juntament amb la resta de grups de l’oposició, una moció per “demanar a la Conselleria d’Educació el compromís -per escrit- de la construcció del col·legi Rosa Serrano”. La moció també demanava que en cas que eixe compromís no arribara de manera immediata “es dedicaren els diners del paralitzat Centre Cultural a la construcció del col·legi”. En qualsevol cas, amb la moció es pretenia “donar una solució als xiquets i xiquetes del centre escolar”.

Per contra, el PP va fer valdre la seua majoria absoluta per tombar la moció, esgrimint que “temien perdre els diners del Pla Confiança si es canviava el projecte”, i a més, en eixe mateix ple acordaren tornar a licitar la construcció del Centre Cultural, basant-se només en els informes fets pel secretari municipal mesos abans.

Però Compromís va aportar al ple còpia de la Llei 9/2011 de 26 de desembre de Mesures Fiscals, Gestió i Administració financera, i d’organització de la Generalitat, publicada el dia d’abans en el DOCV, per la qual “es dona la possibilitat de canviar els projectes aprovats per altres projectes” (article 117.2. Excepcionalment, aquells projectes aprovats en el marc del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana que, per causes sobrevingudes amb posterioritat a la seua aprovació, no es puguen executar, podran ser substituït per un altre o altres projectes, l’import total del qual siga igual a aquell que no es va poder executar. Amb este fi, els ajuntaments hauran de presentar, en un termini que finalitzarà el 31 de gener de 2012, informe raonat i justificatiu sobre les causes sobrevingudes que impedixen l’execució del projecte.).

I és que des de Compromís desconfien totalment de les promeses que el regidor d’educació i l’alcalde diuen haver rebut de l’anterior conseller d’Educació, José Císcar, fins i tot desconfien de les gestions del munícep, donat que en el mateix ple Ibor volgué donar a entendre que mantenia informació telefònica diària amb el conseller i al dia següent el titular de la Conselleria deixava el càrrec.

Per tot açò, el regidor de Compromís Pep Val ha afirmat que “ja ningú pot creure les paraules del regidor d’educació ni de l’alcalde perquè han demostrat moltes vegades que no eren certes”. I afegeix “és anecdòtic que sempre que ix el tema en comissions, consell escolar, plenaris i inclús premsa, el regidor d’educació ha parlat eixe mateix dia amb el conseller de torn que sempre li assegura que el col·legi és una prioritat per a la Conselleria d’Educació”.

Des del grup Compromís demanen la creació immediata del centre escolar Rosa Serrano. Tots els grups municipals, també el PP, reconeixen que “és la prioritat per a Paiporta”. L’actual centre porta 6 anys en pèssimes condicions, més de 4 anys en barracons i possiblement tingam la primera generació d’alumnes que han fet tota la seua escolarització en barracons.

Cal recordar que mentre la Generalitat governada pel PP manté la seua política d’events com la fórmula 1 i Terra Mítica, l’educació i la sanitat dels valencians van empitjorant cada dia.

El patiments i les carències de l’alumnat, dels mestres i dels pares i mares del col·legi Rosa Serrano necessiten d’una resposta immediata als seues problemes. “Ja no és possible que el govern municipal del PP els enganye, i ens enganye també a tots els paiportins i paiportines de les seues nefastes polítiques”, han afirmat.

El representant de Compromís, Pep Val, va manifestar que “és possible ficar-nos d’acord i solucionar eixe gran problema. El problema de 180 famílies que pateixen cada dia que els seus fills i filles no tinguen una escola en condicions”  i conclou, “cap partit portàvem en el nostre programa electoral el canvi del centre cultural per l’escola Rosa Serrano. Han sigut mares i pares, els que ens han convençut que eixa és una proposta viable i en l’actualitat la més realista, per això la nostra obligació es fer-los costat”.

Paiporta, 10 de gener de 2012