Isabel Martín Gómez i Josep Val Cuevas, regidors del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta

DIGUEM

Que amb data 20 de setembre de 2011 la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Paiporta, va aprovar els preus públics dels cursos i tallers organitzats per a 2011-2012 de l’Escola Permanents d’Adults de Paiporta.

Els preus aprovats per la Junta de Govern Local van ser els següents:

  • 30€ en concepte de contribució per a despeses de manteniment i organització de tots els cursos i tallers (aigua, llum, electricitat, neteja,…).
  •  228€ en concepte de taller de dibuix i pintura, corresponents a:

–       Costos directes (professorat): 3.571€

–       Costos indirectes (manteniment: aigua, llum, electricitat, neteja,…): 540€

–       Alumnes estimats: 18

–       TOTAL: 4.111€

–       PREU PER ALUMNE: 4.111€/18= 228€

 

  • 178€ en concepte de taller de dansa del ventre

–       Costos directes (professorat): 2.375,93 €

–       Costos indirectes (manteniment: aigua, llum, electricitat, neteja,…): 472,07€

–       Alumnes estimats: 16

–       TOTAL: 2.848€

–       PREU PER ALUMNE: 2.848€/16=178€

 

  • 150€ en concepte de taller de pilates

–       Costos directes (professorat): 2.386,80 €

–       Costos indirectes (manteniment: aigua, llum, electricitat, neteja,…): 613,20€

–       Alumnes estimats: 20

–       TOTAL: 3.000€

–       PREU PER ALUMNE: 3.000€/20= 150€

  • 156€ en concepte de taller d’anglès

–       Costos directes (professorat): 2.496 €

–       Costos indirectes (manteniment: aigua, llum, electricitat, neteja,…): 624€

–       Alumnes estimats: 20

–       TOTAL: 3.120 €

–       PREU PER ALUMNE: 3.120€/20= 156€

Que aquests nous preus representen una pujada desproporcionada respecte als del curs passat del 215% en el cas del curs de pintura, del 206% en el cursos de dansa del ventre, 216% en el curs de pilates i els cursos d’anglès passen de ser gratuïts a costar 156 euros.

Que l’Ajuntament ha reduït els serveis de l’Escola d’Adults i acomiadat a 3 de les professores que treballaven el curs passat i eren personal fixe de l’Ajuntament de Paiporta i al mateix temps subcontrata a empreses privades alguns dels serveis que abans realitzava aquest professorat.

Mitjançant el present escrit venim a formular en temps i forma les següents al·legacions.

PRIMERA:

Segons l’article 52.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú sobre Publicitat i inderogabilitat singular: “Per que produisquen efectes jurídics les disposicions administratives hauran de publicar-se en el Diari oficial que corresponga.”

Els preus públics de l’Escola Permanent d’Adults de Paiporta no han estat publicats en el Butlletí Oficial de la Província, així com tampoc s’han donat a conèixer en cap mitjà local (BIM) ni en la pàgina web de l’Ajuntament de Paiporta.

Aquest fet produeix indefensió dels interessats e interessades.

SEGONA:

Els preus dels cursos i tallers de l’Escola d’Adults han estat calculats fent una estimació sobre un nombre d’alumnes idoni. Però en molts casos aquest nombre d’alumnes és superior, com és el cas dels tallers d’anglès, que sense estar encara tancada la matrícula ja tenen més de 20 alumnes per grup.

Aquest fet fa que l’Ajuntament obtinga beneficis.

Donat que els preus públics estan enfocats a cobrir el cost dels serveis prestats o de les activitats realitzades, considerem que ha de realitzar-se un nou informe econòmic que contemple una xifra més aproximada a la matrícula real màxima.

TERCERA:

Sense cap raó objectiva aquests cursos i totes les activitats de l’Escola d’Adults de Paiporta, a més, han començat després de la data d’inici marcada per la Conselleria d’Educació per als centres de Formació de Persones Adultes de la Comunitat Valenciana, (RESOLUCIÓ de 26 d’abril de 2011, de la Direcció General d’Ordenació i Centres Docents, per la qual es fixa el calendari escolar del curs acadèmic 2011/2012, en l’apartat primer, punt  6. En Ensenyances Artístiques, d’Idiomes i Formació de Persones Adultes, començaran el 26 de setembre de 2011 i finalitzaran el 20 de juny de 2012. – DOGV nº 6515 del 06/05/2011).

Per la qual cosa s’haurà d’allargar el curs en els dies que haja començat endarrerit.

QUARTA:

Segons l’article 44.2 del RDL 2/2004, de 5 de març pel qual s’aprova el text refundit de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals “Quan existisquen raons socials, benèfiques, culturals o d’interès públic que així ho aconsellen, l’entitat podrà fixar preus públics per baix del límit previst en l’apartat anterior”.

És evident que els ensenyaments que s’imparteixen en les escoles d’adults  compleixen aquests criteris, ja que l’educació, i en particular l’educació per adults, té un interès públic, social i cultural.

A més, en aquests moments, en els que la xifra de desocupació en el nostre municipi està ja en 2.900 persones, és imprescindible que l’administració fique a la disposició de la ciutadania tots els mitjans possibles perquè puguen accedir a plans de formació que els capacite  a obtindre un lloc de treball.

També, i donat que la major part de les persones que accedeixen a les escoles d’adults estan en situació de desocupació i són dones, joves o són pensionistes o jubilats, considerem que s’han de fixar preus per baix del cost del servei.

En virtut del que s’ha exposat,

SOL·LICITEM

Que tenint per presentat aquest escrit s’admetan i siguen tingudes en compte les al·legacions formulades per a la resolució del procediment i, en conseqüència es dicte la mateixa atenent allò exposat i retornant els diners cobrats indegudament als alumnes que ja hagen fet els corresponents pagaments.

En Paiporta, a 18 d’octubre de 2011

Isabel Martín Gómez                                                  Josep Val Cuevas

Portaveu G.M. Compromís Paiporta                        Vice-Portaveu G.M. Compromís Paiporta

 

A L’ALCALDE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA