Isabel Martín Gómez i Josep Val Cuevas, regidors del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta, a l’empar del que disposa la Llei 8/2010, de 23 de juny de Règim Local  de la Comunitat Valenciana així com el RD 2568/ 1986 de 28 de novembre, pel que s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,  presenten per al seu debat i votació en el Ple la següent:

MOCIÓ

La inclusió de la nostra població en la zona B de Metrovalència crea grans diferències segons els trajectes que realitzen els usuaris i usuàries del metro. Així si una persona es desplaça a l’estació de València Sud o Sant Isidre ha d’abonar una quantitat diferent que si es desplaça a Picanya o a Torrent. És evident per tant que no existeix igualtat de tarifa per al mateix servei. Per al mateix nombre de quilometres les tarifes són divergents i desfavorables als usuaris de la destinació València Sud o Sant Isidre.

Cal recordar que Metrovalència, no és un servei públic de propietat  exclusiva de la Ciutat de València, sinó que es tracta d’un servei d’àmbit autonòmic que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Per tant no hauria de ser la pertinença al terme municipal de València qui ha de determinar la tarifa a aplicar sinó el quilometratge realitzat per a la prestació del servei i l’equilibri dins de les zones i entre elles.

És per això que la Zona A hauria de ser ampliada a la totalitat de les estacions ubicades fins a Torrent

Per tot això, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Paiporta l’adopció del següent

ACORD

Atenent a tot allò exposat i davant l’evidència que la delimitació de les Zones tarifàries que utilitza Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana  resulta discriminatòria per a una part de la ciutadania de Paiporta, i que no és conseqüència d’una acurada i equitativa distribució del servei prestat, l’Ajuntament de Paiporta reunit en Ple,

demana a la Direcció General de Transports de la Generalitat Valenciana, i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, la modificació de les Zones tarifàries per tal que s’incloguen totes les estacions de les línies 1 i 5 fins a Torrent, dins la Zona A.

L’acord serà traslladat als organismes competents i notificat també als ajuntaments de Picanya i Torrent i a  totes les associacions de veïns del municipi.

 

Paiporta, 8 de setembre 2011

Isabel Martín Gómez                                                    Josep Val Cuevas

Portaveu G.M. Compromís Paiporta                      Vice-Portaveu G.M. Compromís Paiporta

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA