• Entre les factures hi ha algunes de l’any 2007

Compromís per Paiporta ha qualificat “d’escandalosa” la xifra que l’Ajuntament deu als proveïdors i que aquesta mateixa setmana s’ha sabut donat que, tal i com marca el Reial Decret Llei 4/2012 de 24 de febrer, l’Ajuntament ha remés un llistat amb totes les factures pendents fins 2011 al Ministeri d’Hisenda.

I és que els vora 5 milions d’euros que l’Ajuntament deu als proveïdors són per a la portaveu de Compromís, Isabel Martín, “un reflex de la pèssima gestió del PP al front de l’Ajuntament de Paiporta”. El fet que l’Ajuntament haja de recórrer a un préstec a 10 anys per poder pagar estes factures “suposarà pagar més d’un milió i mig d’euros només en interessos, i perjudicarà molt la ja difícil situació econòmica que vivim a Paiporta”. A més a més demanen a l’alcalde, Vicente Ibor, “que explique als paiportins que ha fet el seu govern amb els diners dels paiportins, perquè hi ha factures pendents des de l’any 2007”, ha manifestat Martín.

 

L’ajuntament de Paiporta deu 2 milions d’euros a l’empresa FCC.

Després de revisar la documentació, Compromís ha trobat, entre d’altres coses, que “a l’empresa FCC se li deuen prop de dos milions d’euros”.

Martín demana “una explicació al respecte ja que a l’any 2009 ja se li devia una quantitat similar a FCC i va ser la mateixa empresa qui va refinanciar el deute a l’Ajuntament a canvi d’una pròrroga del contracte i d’una pujada del preu del servei, a més el tràmit va requerir d’un informe redactat per un advocat que va costar 50.000 euros als paiportins”.

Segons expliquen des del grup Compromís, “per eixes factures de l’any 2009 estem pagant ja mig milió d’euros d’interessos i ara tornem a refinanciarles pagant de nou interessos al 5% sobre eixos mateixos interessos, el que supossarà que pels 2 milions de factures inicial paguem al final més de 3 milions d’euros”.

Paiporta, 21 de març del 2012 – Compromís per Paiporta