La Consellería d’educació s’enfronta el nou curs escolar amb el suport de les millores aconseguides l’any anterior. De forma resumida, augmentar el nombre de professors, disminució de la ràtio alumnes/professor, noves infraestructures educatives i estalvi de material escolar per als estudiants.

Per a l’any 2016/17 ha aconseguit reduir la ràtio a totes les comarques valencianes amb una mitjana de 23 estudiants per aula i ha augmentat el nombre de professors de plantilla en 2.871.  Si durant l’any 2015/16 la proporció es va situar en 24 estudiants per professor, aquest any hi haurà 22’7. Aquesta relació és sempre més gran en el cas de les concertades de les tres províncies, que de mitja és de 25’91 alumnes per professor.

La Consellería ha anunciat, d’altra banda, la construcció de 26 centres nous. D’ells, 15 són ja en marxa i 11 a l’espera, a més de 6 completats l’any passat.

Un aspecte relativament novedós és l’ampliació de la jornada contínua de l’horari escolar a més escoles. Des de la Consellería se estan donat facilitats per a l’adopció d’aquest tipus d’horari en aquelles escoles que ho sol·liciten.  Pel que fa a la Xarxa Llibres, s’observa que 100% de les escoles públiques va participar en el programa dels bancs de llibres gratuïts, en comparació amb el 73% dels centres concertats.

Una altra vegada l’escola pública per davant la concertada, un camí en què el ministre Marzà és empenya en perseverar.