• Paiporta disposava d’una beca de la Diputació per a fer pràctiques formatives

Compromís per Paiporta ha denunciat que l’alcalde de Paiporta Vicente Ibor ha fet ús de la seua posició com a diputat provincial per col·locar a dit a una persona dins del departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Paiporta a càrrec de les pràctiques formatives remunerades de la Diputació de València.

Segons la documentació a la que ha tingut accés Compromís, Ibor va remetre una carta al Diputat d’assessorament municipal, Francisco Lledó, per tal de demanar-li que “fera les gestions necessàries” per donar-li la beca de formació a una estudiant d’arquitectura recomanada per ell mateix.

Tal i com consta en l’expedient, només dos estudiants del municipi havien demanat per registre d’entrada en l’Ajuntament la beca formativa, però finalment la beca ha estat atorgada a la persona recomanada per Ibor “sense haver cap sol·licitud per part de la beneficiada ni molt menys cap procés de selecció ni baremació”, explica Compromís.

La candidata a l’alcaldia per Compromís, Isabel Martín, ha qualificat aquest fet de “col·locació a dit descarada” i ha acusat a Ibor “d’utilitzar les beques de la Diputació per col·locar als fills dels seus amiguets i tornar favors”.

“De nou una persona jove i amb aptituds ha perdut la possibilitat de realitzar pràctiques professionals remunerades a l’Ajuntament” ha manifestat Martín, que afegeix “la igualtat d’oportunitats ha brillat per la seua absència durant el govern del PP d’Ibor, però prompte la transparència i la democràcia tornaran a l’Ajuntament”

 

Paiporta, 14 de maig de 2015