• Compromís per Paiporta ja va demanar en 2012 la rescissió del contracte amb la Universitat de València i que es retornessin els diners

L’Ajuntament de Paiporta va signar en juny de 2009 un conveni amb la Universitat de València pel qual aquesta havia de fer un estudi sobre els serveis socials de Paiporta titulat “Acción comunitària y municipio de Paiporta: elementos diagnósticos y epidemiológicos”. L’estudi havia d’haver d’estat finalitzat en un any, és a dir, en juny de 2010.

En febrer de 2013, després d’haver demanat informació en multitud de comissions informatives així com per escrit, Compromís per Paiporta va denunciar que “tres anys després de signar el conveni l’Ajuntament de Paiporta no havia rebut cap estudi ni s’havia iniciat cap investigació”, i és que els mateixos tècnics de l’àrea de Benestar Social havien manifestat “no estar al tant de la realització de cap estudi”.

Un mes després de la denuncia de Compromís i de manera precipitada, la Universitat de València va fer entrega d’un estudi a l’Ajuntament. Estudi que per a Compromís “estava ple de despropòsits (com dir que els casos en serveis socials havien baixat un 41% quan els mateixos tècnics de l’Ajuntament venen alertant els últims anys que estan desbordats), de dades obsoletes i de copia i pega d’altres estudis”. Compromís també va denunciar que “l’estudi no feia menció a fets tan terriblement actuals com els desnonaments”.

Aquest estudi va estar informat negativament pel coordinador de Serveis Socials. No obstant, i a pesar de la insistència de Compromís demanant que es rescindira el conveni i s’exigira la devolució dels diners avançats (18.750€), des de l’Ajuntament es va atorgar una nova pròrroga d’una any a la UV per tal de realitzar un estudi en condicions i ben documentat.

Però tal i com ha sabut Compromís, fa uns mesos el rector de la UV, Esteban Morcillo, ha adreçat a l’Ajuntament de Paiporta carta de la OTRI explicant la impossibilitat de realitzar el nou estudi per incapacitat laboral de l’investigador al cap (En Rafael Aliena). En la carta signada pel rector, donen per resolt el conveni i acorden retornar els diners cobrats a l’Ajuntament (18.750€), també anular la factura pendent de 6.250€.

Per a la portaveu de Compromís, Isabel Martín, tot açò ha sigut un “encadenament de despropòsits i malifetes de l’equip de govern, que fiquen al descobert el descontrol i la descoordinació entre els regidors del PP” i denuncia el que considera encara més greu “es pagaven factures quan darrere no hi havia cap treball”

“El temps ha demostrat que aquest estudi era totalment innecessari, i la nostra fiscalització i perseverança ha fet possible recuperar 25.000€ per a l’Ajuntament”, ha manifestat Martín, i afegeix “ara exigim que aquests diners es destinen a pal·liar les necessitats immediates dels nostres veïns i veïnes, que és al que s’havia d’haver destinat des d’un principi”.

La portaveu de Compromís ha lamentat també que s’haja involucrat a la Universitat de València en lo que ha sigut un clar “pagament de favors i amiguismes a persones anteriorment vinculades amb l’Ajuntament”.

Paiporta, 29 de setembre de 2014