Isabel Martín Gómez i Josep Val Cuevas, regidors del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta, a l’empar del que disposa la Llei 8/2010, de 23 de juny de Règim Local  de la Comunitat Valenciana així com el RD 2568/ 1986 de 28 de novembre, pel que s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,  presenten per al seu debat i votació en el Ple la següent:

MOCIÓ

Des de l‘any 2009 l’Ajuntament de Paiporta s’acull al programa “La Dipu et beca” de la Diputació de València amb un procediment de selecció poc objectiu i gens transparent .

La comissió d’avaluació ha estat formada en l’última convocatòria de 2013 per sis funcionaris de l’Ajuntament entre les quals es troben l’intendent de la policia i un inspector també de la policia local a més de la secretària de l’alcalde i que han rebut de manera extraordinària per la seua participació un total de 1860 euros.

Segons aquesta liquidació han necessitat de 10 sessions d’avaluació per al procediment de la selecció de becaris.

A aquesta convocatòria es van presentar diferents reclamacions i al·legacions per entendre que no s’havien respectat els drets dels participants i que en el procediment es beneficiava a determinades persones.

És indispensable que en totes les convocatòries públiques hi haja el màxim de transparència i que a més aquesta transparència siga així percebuda pels ciutadans i ciutadanes. A aquesta sensació d’arbitrarietat influeixen diferents elements, dels quals destaquem:

Absència d’un llistat inicial de places a cobrir a l’Ajuntament de Paiporta i titulacions necessàries per a participar.

Una baremació on es puntua exageradament l’apartat d’entrevista, de valoració subjectiva per part de les persones de la comissió (A més de representar una utilització de temps a la comissió i als sol·licitants)

Una indefinició en la clàusula d’afavorir a les persones que no hagen participat anteriorment donat que no es puntua de cap manera.

L’absència d’un llistat amb totes les puntuacions dels participants en el procés de selecció.

És per tot açò que proposem al Plenari de l’Ajuntament de Paiporta l’adopció dels següents

ACORDS

PRIMER.- Fer una revisió del procés de selecció en el programa “La Diput et beca” de les properes convocatòries.

SEGON.- Que hi haja un anunci anterior a la presentació de les sol·licituds de tots els llocs que l’Ajuntament de Paiporta oferta i les titulacions necessàries per participar i siga condició indispensable estar estudiant alguna de les títolacions referides. Així com les necessitats en cas d’ampliar-se el nombre de participants.

  1. Es podran presentar totes aquelles persones majors de 18 anys que estiguen cursant alguna de les següents ensenyances oficials: Cicles Formatius de Formació Professional o Ensenyaments universitaris oficials de Grau, Diplomatura o Llicenciatura o màster oficial impartit per les Universitats.

Es crearà una única llista segons les puntuacions per a escollir a les persones seleccionades i l’Ajuntament destinarà a cada persona al lloc més adient segons els seus estudis.

 

  1. Desapareixen de la baremació l’entrevista i la puntuació per adequació al lloc de destinació.

 

  1. Que es cree una comissió amb la participació de tots els grups municipals per    concretar una baremació justa, senzilla i transparent.

 

Que la puntuació dels mèrits siga la següent:

No haver participat en els anys anteriors: 1 punt

Nota mitjana de l’expedient acadèmic aportat: fins a 2 punts

Curs en el qual s’estiga estudiant: fins a 1 punt

Coneixements de valencià acreditats per la JQCV o per l’EOI fins a 1 punt

Formació complementària fins a 1 punt

Minusvalidesa fins a 1 punt

Estar empadronat en el municipi de Paiporta 3 punts

En cas d’empat de puntuacions tindrà preferència la sol·licitud que:

-No haja participat anteriorment

-Acredite situació de discapacitat

-La millor nota acadèmica

-Curs que estiga estudiant

-Altres mèrits.

TERCER.- Que la instància sol·licitant la participació en el programa tinga un apartat d’AUTOBAREMACIÓ que posteriorment l’administració comprovarà amb l’especificació clara i concreta de la puntuació de cada apartat i una declaració del sol·licitant de la veracitat de les dades declarades.

QUART.- Que es publique la puntuació de tots els sol·licitants amb les puntuacions i que es contemple la possibilitat que hi haja una ampliació del nombre de becaris.

CINQUÉ.- Que la comissió avaluadora designada per a la selecció dels becaris no reba cap indemnització econòmica al no haver cap exercici ni oral ni escrit, d’acord amb els articles 29 i successius del Reial Decret 462/2002 de 24 de maig.

Paiporta a 12 de febrer de 2014

Isabel Martín Gómez                                                     Josep Val Cuevas

Portaveu G.M. Compromís Paiporta                         Vice-Portaveu G.M. Compromís Paiporta

 

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA

 

NOTA: Inclou esmenes altres grups