Isabel Martín Gómez i Josep Val Cuevas, regidors del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta, presenten per al seu debat i votació en el Ple la següent:

MOCIÓ

En setembre de 2011 el nostre grup municipal va demanar que s’acondicionara la nova eixida de metro de l’estació de Paiporta, amb un pas de vianants més ample o amb nous semàfors per als vehicles que entren des de Picanya, donat el perill que suposava per als vianants que eixien per aquest nou accés a l’estació.

Mesos més tard es va habilitar un nou pas de vianants a pocs metres del ja existent, però sense semàfor, sense il·luminació suficient i amb molt poca visibilitat. Al respecte hem tingut coneixement de diversos incidents en eixe punt degut a la poca visibilitat del pas de vianants.

En la comissió d’Hisenda i administració general del 20 de febrer de 2013 comunicàrem a l’equip de govern la poca visibilitat del pas de vianants i tornàrem a demanar l’adequació del mateix, obtenint per resposta que s’havia traslladat a la Diputació de València aquesta sol·licitud, donat que l’Avinguda Francesc Císcar pertany a la CV-4062 que és propietat de la Diputació Provincial.

D’altra banda, hem sigut sabedors de la publicació en el DOCV del Decret 49/2013 de 12 d’abril del Consell pel qual s’aprova el Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana, el qual estableix que alguns vials que abans pertanyien a la Generalitat Valenciana o la Diputació de València ara passen a ser competència municipal, amb tot el que allò comporta (manteniment, conservació, etc).

Entre els vials afectats es troba la CV-4062, esmentada anteriorment.

Segons l’article 3 del Decret 49/2013:

L’administració cedent haurà d’entregar els vials cedits amb les condicionsde seguretat, pavimentació i drenatge adequades a la seua nova tipologia de circulació. En tot cas, l’execució d’actuacions que impliquen canvis en la calçada i introducció de nous elements d’ordenacióurbanística les durà a terme l’administració cessionària d’acord amb el tràmit administratiu que corresponga.

Donat que l’entrada en vigor de dit decret és el dia següent de la seua publicació, per tot l’esmentat anteriorment, aquests regidors,

SOL·LICITEN

1.- Que l’Ajuntament de Paiporta exigisca a la Diputació de València que per tal de garantir un accés segur a l’estació de metro de Paiporta aquesta habilite 2 nous semàfors a l’eixida esquerra de l’estació: dos bàculs amb semàfors de punta i nivell i dos semàfors de vianants, i la instal·lació d’un refugi central, tot segons informe annexe a la present moció realitzat per enginyer tècnic.

2.- Que l’Ajuntament de Paiporta no accepte la cessió del vial CV-4062 per part de la Diputació de València fins que aquesta no realitze les actuacions necessàries per tal que  l’accés a l’estació de metro de Paiporta es puga fer de manera segura.

Paiporta, 23 de juliol de 2013

ANNEX: INFORME TÉCNIC