• La Regidoria de Festes ha eliminat enguany moltes activitats i ha reduït dràsticament el pressupost, però manté com a pilars de les festes els bous i el tir i arrossegament.

Compromís per Paiporta ha criticat que “la Regidoria de Festes gastarà més de 28.000 euros, pràcticament la tercera part del pressupost total, per als bous i el tir i arrossegament”. I tot això en tres dies, el que significa que ens costarà als paiportins i paiportines una mitjana de 9.300 euros per dia aquestes dos activitats.

Durant els últims anys el pressupost de festes ha anat reduint-se, cosa completament normal en època de crisi econòmica, “el problema és que la tisora s’ha aplicat a les activitats culturals i més populars.”

Del pressupost, que enguany pujarà a 95.264 euros, desapareixen moltes de les activitats que es feien en els últims anys i altres es realitzaran de manera simbòlica.

Així les activitats infantils no sobrepassaran els 2.000 euros i el cinema a la fresca que tingué molt d’èxit l’any passat es quedarà en uns raquítics 450 euros de pressupost.

En canvi el pressupost de bous i de tir i arrossegament tenen una rebaixa mínima i pràcticament es destinaran els mateixos diners que l’any passat.

Des de Compromís consideren que “la nostra societat de manera majoritària es manifesta en contra dels espectacles en els que s’utilitza i maltracta els animals” i afegeixen “el PP com en tantes ocasions utilitza les festes per fer clientelisme i oblida a amplis sectors de la població que demanen més diversitat i participació de les festes.”

Per a Compromís queda clara la desconnexió entre el PP i la població. Activitats que tenien molta afluència com el sopar popular (el darrer any va congregar més de 5000 persones al carrer) s’ha eliminat per la desídia de l’equip de govern que ni ha intentat buscar fórmules alternatives que foren més econòmiques o fins i tot que no costaren res. Una vegada més, queda clar que el PP només sap fer festa tirant de talonari.

El regidor de Compromís, Pep Val denuncia “la utilització partidista de les festes per part del PP”, i afegeix “des de Compromíshem proposat tot un conjunt d’activitats de cinema, teatre, música, animació de carrer, correfocs, balls tradicionals,… en total més de 20 activitats distintes que en el seu conjunt tenien un pressupost aproximat de 23.000 euros i que no s’han tingut en compte.”

Per a Val aquest retall suposa tota una declaració d’intencions del govern del PP,“en temps de crisi el govern municipal del PP retalla en cultura, educació, sanitat i benestar social,però dedica els diners públics a mantindre la festa dels bous”.

Paiporta, 19 de juliol 2012