Isabel Martín Gómez i Josep Val Cuevas, regidors del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta, a l’empar del que disposa la Llei 8/2010, de 23 de juny de Règim Local  de la Comunitat Valenciana així com el RD 2568/ 1986 de 28 de novembre, pel que s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,  presenten per al seu debat i votació en el Ple la següent:

MOCIÓ

Actualment ens trobem sumits en una crisi econòmica que està fent mossa en les famílies del nostre país. Concretament, en el nostre municipi en el mes de maig el nombre d’aturats es situava en 3.142 persones, xifra que dia a dia va fent-se major i el pitjor de tot és que cada vegada en més casos afecta a tota la unitat familiar.

La situació és alarmant. Famílies amb tots els membres desocupats i amb ínfims ingressos estan a l’ordre del dia. Per a aquestes persones, les taxes i impostos municipals suposen una important càrrega que en la majora de casos resulta inassumible, especialment l’Impost de Bens Immobles (IBI), que a més a més enguany ha tornat a pujar considerablement (entre un 8 i un 15%).

La realitat és que molts d’aquests contribuents es veuen obligats a tornar els rebuts, amb l’agravant de què aquest fet els impedeix accedir a determinades subvencions i ajudes públiques.

En Compromís considerem que les taxes i impostos han d’obeir a una fiscalitat progressiva i justa, tal i com hem manifestat i demanat quan s’han aprovat les ordenances fiscals d’aquest Ajuntament.

Creiem que les administracions han de ficar els mitjans per ajudar a les persones més desfavorides i donar les màximes facilitats a aquelles persones que volent complir amb les seues obligacions tributàries la situació no els ho permet.

Es per tot açò que presentem per a la consideració, debat i aprovació pel Ple dels següents

ACORDS

1.- L’Ajuntament de ­­­­Paiporta establirà un ajornament en el pagament de taxes i impostos municipals de fins 24 mesos sense interessos de demora per aquells contribuents que es troben en situació de desocupació amb una antiguitat mínima de 3 mesos.

2.- L’Ajuntament de ­­­­Paiporta establirà un ajornament en el pagament de taxes i impostos municipals de fins 24 mesos sense interessos de demora per aquells contribuents membres d’unitat familiar en la qual no es supere el 75% del SMI per càpita.

3.- L’Ajuntament de Paiporta no cobrarà interessos de demora a aquells contribuents que per causes sobrevingudes no hagen pogut pagar les taxes i impostos municipals en període en voluntària de l’exercici 2012.

4.- Per tal d’obtindre els beneficis fiscals esmentats els contribuents hauran de presentar la documentació establerta pels serveis econòmics de l’Ajuntament de Paiporta.

Paiporta, a 13 de juny de 2012

Isabel Martín Gómez                                                   Josep Val Cuevas

Portaveu G.M. Compromís Paiporta                        Vice-Portaveu G.M. Compromís Paiporta

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA