• La Regidoria de Participació Ciutadana redueix a zero les subvencions d’enguany per a les associacions de Paiporta.

Compromís per Paiporta ha denunciat que la Regidoria de Participació Ciutadana elimina les subvencions a totes les associacions.

Durant els últims dies totes les associacions de Paiporta han rebut una carta des de la Regidoria de Participació Ciutadana comunicant-los que enguany es reduiran al màxim totes les subvencions que aquesta regidoria concedia anualment.

En l’últim any aquesta regidoria va concedir subvencions entre 500 i 1050 euros a un total de 35 associacions de Paiporta que va suposar un total de 20.000 euros. Aquesta subvenció es realitzava per convocatòria pública, amb publicació en el BOP de València.

Des de Compromís consideren bàsica la participació de totes les associacions de Paiporta i qualifiquen l’eliminació d’aquesta subvenció com “un acte totalment arbitrari per part de la regidora”. I és que des del grup podrien entendre una rebaixa en els pressupostos però de cap manera la total desaparició de les subvencions.

El regidor de Compromís, Pep Val també alerta que aquest retall en les subvencions “puga amagar una distribució discrecional per part del PP a associacions afins”, ja que les subvencions directes de moment no es van a llevar. Per això, des del grup manifesten que “caldrà estudiar molt bé els convenis amb les associacions i col·lectius per a aquest proper any”. A més, Val ha acusat a Partit Popular “d’aplicar el nepotisme” ja que “està creant tota una xarxa clientelar amb diners públics”.

Per a Compromís aquest retall suposa tota una declaració d’intencions del govern del PP, “en temps de crisi el govern municipal del PP retallarà en cultura, educació, sanitat i benestar social, però dedica el seu esforç a declarar un bé cultural la festa dels bous”.

Paiporta, 13 de febrer de 2012