El PP de Paiporta trenca el Pacte per l’Educació amb Interampa al votar en contra de la moció presentada per la regidora de Compromís Isabel Martín.
El passat mes de desembre el Partit Popular de Paiporta va trencar el Pacte per l’educació, la cultura i la integració social a Paiporta que va signar en campanya electoral amb Inter-Ampa al votar en contra de la moció presentada, a instàncies de la comunitat educativa, per la regidora de Compromís Isabel Martín.

En aquesta moció, Martín demanava a l’equip de govern que en compliment del Pacte (punts A-4 i C-12) s’augmentara considerablement el pressupost municipal per a educació de manera que permetrera dotar de personal suficient al Servei d’Educació Municipal per adequar-lo a les necessitats del poble així com atendre la manca d’altres professionals en els centres educatius (educadors/es especials, psicòlogs/gues, conserjes, …).

Altra de les peticions que fa Martín en la moció és demanar a la Conselleria d’Educació que faça front a la manca d’educadors/es especials a Paiporta, ja que al menys seria necessari 1 més per tal d’atendre els 27 alumnes amb necessitats educatives especials. També va demanar a la Conselleria que de manera immediata es cubriscan les baixes, tant de personal administratiu com de professorat, dels centres educatius del municipi.

En el Ple, la regidora de Compromís, va fer resó en que “ha de ser la Conselleria qui ha d’assumir les seues competències i dotar els centres educatius del personal necessari per al seu bon funcionament”, però no obstant i en casos d’urgència va demanar que fora l’Ajuntament qui cobrira dites necessitats donat que la Conselleria té desateses les seues competències “no podem esperar a que la Conselleria envie als professionals i deixar a l’alumnat sense atendre les seues necessitats, per això estan les administracions, entre elles el nostre Ajuntament”. La regidora va recordar que altres Ajuntaments de València ho venen fent des de fa anys donada la desídia de la Conselleria d’Educació.

Paiporta 7 de gener del 2009