Compromís es reafirma en el seu treball amb les associacions

En tres anys i mig de govern hem aconseguit convertir Participació Ciutadana en una regidoria capdavantera, que ha donat cobertura i formació a totes les associacions del poble i ha encetat processos participatius per primera vegada.

En 2015 l’àrea de Participació Ciutadana era un erm, estava tot per fer, no hi havia cap iniciativa ni projecte encetat. Amb diferents regidors però amb un mateix objectiu, des del primer moment s’han obert dues línies de treball, una per a donar suport a les associacions i altra per començar a treballar la participació en temes de gestió municipal, com ara el pla de mobilitat o els pressupostos participatius.

Del treball amb les associacions cal destacar la formació, mitjançant la qual han pogut millorar la gestió i la part administrativa, i el servei d’assessorament, per facilitar el desenvolupament de la seua tasca. Com explica Guillem Montoro, regidor de Benestar Social i Participació Ciutadana “Hem posat en marxa cursos i hem treballat colze a colze amb totes les associacions del poble. L’associacionisme és fonamental perquè els nostres pobles estiguen més vius i evolucionen.” En aquesta línia està la nova reglamentació de Conviu, una nova instal·lació de l’Ajuntament que fins fa unes setmanes tenia un horari limitat, i pròximament estarà disponible per totes les associacions de Paiporta.

Per altra banda, Guillem Montoro, ha destacat la importància de les assemblees veïnals “Trobades amb l’alcaldessa”, on la primera edil i les regidores i regidors escolten de primera mà les queixes i iniciatives de les persones de cada barri. Moltes de les inversions que es portaran endavant les pròximes setmanes i que hi ha s’ha executat han tingut el seu origen en aquestes reunions.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *