El camí no ha sigut fàcil però hui estem molt millor que al 2015, sense cap dubre.
Durant els 8 anys de govern del PP l’educació va patir un retrocés molt important.
Sabeu com estàvem fa uns anys? Vos fem un resum:
⬇️La manca de previsió del govern del PP va provocar moltes conseqüències negatives, una d’elles que el col·legi Lluís Vives començara a caure, literalment. Les xiquetes i xiquets hagueren de traslladar-se urgentment a una escola d’Alfafar, a la que assistiren tots els dies durant anys.
⬇️ Les i els alumnes del Rosa Serrano han passat 7 anys en barracons ubicats a un solar. 7 ANYS!!! (A les mares i pares els havien dit que estarien un any i mig). Durant tot aquell temps no tingueren servies dignes, al pati no hi havia arbres ni cap ombra i el corredor central arribava als 45 graus en estiu. Molts recordem l’ambulància a la porta assistint lipotímies dels menuts.
⬇️ A l’últim pressupost del PP, el regidor, Alejandro Gutierrez, destinava al manteniment de totes les escoles de Paiporta 11.000 €. La meitat que al tir i arrossegament!!!.
⬇️ No hi havia cap partida al pressupost per recolzar els projectes educatius de les escoles.
⬇️ El PP va acomiadar als mestres de l’Escola d’Adults que treballaven alfabetitzant a les persones grans que no havien pogut anar a escola.
⬇️ Les beques eren pràcticament inexistents i algunes families passaven una part important del curs sense que els seus fills i filles tingueren el material necessari.
Aquesta és l’herència del PP en matèria d’educació a Paiporta.
A dia de hui:
✅ Destinem 100.000€ al manteniment d’escoles.
✅ Participem amb recursos i mitjans amb els col·legis i Instituts del poble, recolzant els seus projectes i oferint- los activitats.
✅ Hem ampliat l’oferta de l’Escola d’Adults i entrat en el programa de les Escoles d’Idiomes.
✅ Treballem colze a colze amb la Conselleria d’Educació per preveure les necessitats dels pròxims anys.
✅ S’han multiplicat per cinc les beques de menjador.
✅ Hem participat en la xarxa de llibres perquè totes les xiquetes i xiquets tinguem el material adient.
Enguany el govern del Botànic ha triat Paiporta per inaugurar el curs escolar perquè ens hem convertit en un referent en la priorització de recursos.
Encara queda molt per fer, som molt conscients, i no ens conformem amb el que tenim, volem més, però ja estem en el camí.