Paiporta i València coordinen estratègies i propostes per evitar més terres de cultiu abandonades

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, s’han reunit recentment amb la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo.
La trobada va tindre per objecte analitzar conjuntament aspectes comuns de la política agrària en tots dos municipis limítrofs, com ara l’envelliment de la població dedicada a l’activitat agrícola i l’abandó dels cultius, i informar-se sobre iniciatives com ara el Banc de Terres o d’altres que està duent a terme el Govern de la Nau.

Consol Castillo i Isabel Martín varen abordar estratègies i propostes per aconseguir que terres abandonades tornen a posar-se en conreu. La regidora de València va explicar aspectes del Pla Agrari de l’Ajuntament de València, relacionats amb la posada en marxa del Consell Alimentari Municipal o amb la campanya ‘Ens estem quedant sense mans’, que compta amb la plataforma web https://sensemans.info.

Des de Paiporta es va informar que s’estan ultimant les conclusions de l’Observatori Ciutadà de l’Horta, un procés participatiu que ha permés estudiar a fons quin és l’estat actual de l’Horta paiportina, inclosos els sistemes de reg i els usos de totes i cadascuna de les parcel·les que queden. L’informe fruit d’aquest treball dels últims mesos es publicarà pròximament en la pàgina web municipal.

Publicat en > https://www.hortanoticias.com/paiporta-i-valencia-coordinen-estrategies-i-propostes-per-evitar-mes-terres-de-cultiu-abandonades/

Arxivat en: Activitat municipal, Alcaldia, Urbanisme i Medi Ambient, Urbanisme i Medi Ambient, Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *