L’Ajuntament de Paiporta va aprovar el passat dijous, a instàncies del grup Compromís, una moció per tal de mostrar el suport a les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), així com per impulsar mesures i accions que promoguen la igualtat.

La regidora de joventut i esport, Zaira Martínez, va ser qui defensà la moció per part del grup Compromís, fent un al·legat valent i emotiu en el que va incidir en que “la igualtat és el camí de la democràcia” i va condemnar “les accions violentes i homòfobes cap a les persones LGTBI”, en al·lusió a l’atemptat en Orlando i també a les ultimes manifestacions homòfobes i masclistes incitant a l’odi de part del cardenal Cañizares.

La regidora Zaira Martínez, es va alçar com “la veu de totes les dones silenciades al llarg dels anys i de la història”, especialment de les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals de Paiporta, visibilitzant-se davant el plenari com a dona lesbiana “com Ajuntament, com a equip de govern, com a partit polític, com a Compromís, tinc l’obligació de donar exemple con a dona lesbiana, d’educar, de ser la veu d’una societat que implora per una normalitat i una llibertat que és totalment necessària”, va dir.

La moció va fer-la seua l’equip de govern (Compromís-PSPV-PodEU), i va comptar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció del PP que es va abstindre.

 

TRANSCRIPCIÓ DISCURS REGIDORA JOVENTUT I ESPORTS ZAIRA MARTÍNEZ:

<<<

Amb el permís de l’alcaldessa,

Em pose dreta, com a símbol de visibilitat i de força. La força de moltes persones que som insultades, discriminades, maltractades i inclús assassinades pel simple fet d’estimar.

A mi em preocupa, quan moltes persones baix un tó de mofa diuen que si tant volem la igualtat perquè fem un dia de l’orgull…. Quan no existeix un dia de la heterosexualitat o del “macho” o de la “señorita”….

La resposta és simple: a la gent, per ser heterosexual, no se li assassina, ni se l’insulta, ni se li agredeix.

Quan aconsigam eliminar tot això, no farà falta aquest dia.

Condemne cada acció de violència, però no només de puny, també de paraula. No es pot consentir que un líder religiós incite a l’odi amb els seus comentaris homòfobs i masclistes, quan precisament la religió que ell professa, el seu manament principal és l’amor i el respecte.

I demane respecte, senyores i senyors, perquè som moltes les persones les que portem anys lluitant per canviar aquesta situació encara avui, a 30 de juny de 2016.

Recalque i subscric cada paraula de la moció que hem presentat. La igualtat és el camí de la democràcia, però mentre encara hi haja líders, partits polítics o associacions que tinguen baix el lema “contra la degeneración”, no hi haurà mai eixe camí d’esperança i haurem de segur lluitant any rere any, dia rere dia, i presentant mocions com aquesta al plenari de hui.

Els gays, les lesbianes, els transsexuals o bisexuals, ni som uns degenerats ni tenim cap trastorn psicològic. Som persones amb carrera, amb doctorat, som esportistes, som polítics, som gent normal de a peu que la única cosa ens diferencia és de la persona que ens enamorem, i de sentir-nos com qui volem ser.

Com Ajuntament, com a equip de govern, com a partit polític, com a Compromís, tinc l’obligació de donar exemple con a dona lesbiana, d’educar, de ser la veu d’una societat que implora per una normalitat i una llibertat que és totalment necessària.

Fa un any vaig dir a la pressa de possessió del càrrec de regidora que seria la veu de totes les dones silenciades. Hui sóc la veu de moltes dones, lesbianes, bisexuals, transsexuals de Paiporta. Trencant per elles el silenci amb un crit d’orgull de ser el que som. De ser el que sóc.

Gràcies.

>>>

 

 

Paiporta, 7 de juliol de 2016