L’equip de govern de Paiporta acaba d’aprovar un pressupost per al 2016, més social, més just i més eficient, pensat per a rescatar persones i aconseguir una administració local més propera als ciutadans i més competent.

L’elaboració d’un pressupost comença abans de posar les xifres sobre l’excel de l’ordinador, almenys en el cas de la nostra regidora d’hisenda, Beatriz Jiménez, va començar fa quatre mesos, quan es prengué la decisió d’amortitzar quasi dos milions d’euros del deute de l’Ajuntament. El resultat d’aquesta decisió ha sigut que ara tenim un pressupots amb un augment en benestar social (+21%) que es traduirà en més treballadors socials, la creació d’un departament d’igualtat, amb un tècnic o tècnica i més subvencions en cooperació. Un pressupots on també han crescut molt les àrees de foment de l’ocupació (+25%), on s’ha inclós un pla municipal per a donar treball a 30 persones en risc d’exclusió socail, i la d’educació (48%), on, a més de les subvencions en xarxa de llibres, s’ha multiplicat per cinc la partida de manteniment d’escoles.

També creix la inversió en cultura, un 24%, i juventut i esports un 2’5%, i hem baixat, lleument, la inversió en altres departaments com urbanisme i modernització, malgrat els projectes que ja s’estan portant endavant en ambdues àrees. Però sense dubte, la xifra més cridanera és la de la despesa financera que baixa un 62%, enguany una part més important dels diners de les paiportines i els paiportins anirà a les persones que més ho necessiten i a tindre uns serveis millors i no als bancs.

En menys de 8 mesos l’alcaldessa i les regidores i regidors de Compromís ens han demostrat que SÍ ES POT! administrar els recursos públics en benefici de la majoría de la població.