Les ajudes es cobraran a partir de novembre gràcies a la col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament. Mentre acaben de tancar-se tots

L’Ajuntament de Paiporta s’adherirà al programa #XarxaLlibres impulsat per la Generalitat Valenciana per a donar fins a 200 euros en ajudes a tots els i les alumnes d’educació Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica. En total, el Consistori destinarà, aproximadament, 90.000 euros per als vora 2.700 estudiants que hi ha a la localitat.

Els detalls del pla i les passes a seguir per a cobrar les ajudes, a les que podran accedir totes les famílies, encara estan per determinar. Pel moment, es recomana a les famílies que guarden els tiquets i les factures de la compra de llibres, independentment d’on els hagen adquirit.

Segons ha explicat la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en breu es tancaran tots els acords pertinents entre les administracions implicades per a portar a terme el pla #XarxaLlibres. Les ajudes començaran a cobrar-se a partir del mes de novembre. Cada alumne podrà accedir a una ajuda de fins a 200 euros.

En un primer moment, l’ajuda serà de fins a 100 euros presentant a l’ajuntament els tiquets o les factures de la compra de llibres. Al finalitzar el curs, els alumnes hauran de tornar els llibres en bon estat als centres educatius per a rebre fins a 100 euros més. Els llibres podran ser reutilitzats de manera gratuïta pels alumnes del següent curs. La Generalitat ha anunciat que destinarà 100 milions d’euros en total.

L’Ajuntament de Paiporta informarà puntualment del lloc on s’hauran de dirigir les famílies per a rebre les primeres ajudes. Entre els recursos que es faran servir per a les ajudes estaran els 11.000 euros que, conjuntament amb la Penya Taurina l’Esquellot, es va decidir destinar a ajudes per a material escolar per a les persones amb recursos limitats.