L’Ajuntament de Paiporta no presidirà actes religiosos

La corporació de Paiporta deixarà de participar en les processons de les diverses festes locals en lloc destacat i amb símbols com la vara de comandament.

L’alcaldessa de Compromís, Isabel Martín, que està al capdavant d’un tripartit integrat també pel PSPV – PSOE i Pod – EU , ha signat un decret pel qual , apel·lant a la Constitució Espanyola , estableix que «cap autoritat pública municipal (alcaldessa, regidors i regidores) participarà en representació de la Corporació en actes de naturalesa religiosa, sense perjudici de la seva lliure participació a títol personal » .

Aquest és el principal mandat del «decret de laïcitat», com s’ha cridat al document, que recull «mesures de neutralitat ideològica i religiosa de l’ajuntament». La mandatària incideix en tres aspectes. A més de l’anterior, remarca que «els actes públics oficials de l’Ajuntament de Paiporta seran exclusivament civils i sense connotacions religioses» i que «cap funcionari participarà, en qualitat del seu càrrec, en actes de naturalesa religiosa, excepte per a l’exercici de les funcions pròpies del seu lloc de treball ».

Martín basa la seva decisió en que l’article 16 de la Constitució «garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte de totes les persones, assenyalant que cap confessió tindrà caràcter estatal». Per aquest motiu la mandatària consideri que «els ajuntaments estan obligats a guardar i fer complir la Constitució». L’alcaldessa rubrica que la mesura s’adopta «des del més absolut respecte a totes les creences religioses de la ciutadania, i des del convenciment que la laïcitat és el terreny de joc comú en el qual totes les conviccions tolerants admeten amb naturalitat la convivència entre elles ».

Isabel Martín indica que el decret «recull el consens de tot el govern en aquest tema, una postura que ja se sabia perquè l’hem manifestat abans, i que es basa en el respecte a totes les creences». Per la mandatària, «no hauria d’haver estat necessari signar-lo perquè en la llei està clar» però s’ha fet perquè aquí es mantenia la tradició «que el PSOE en el seu dia no va canviar i que el PP utilitzava abusivament».

«Si un regidor, per les seves creences, vol anar a la processó, pot fer-ho com un més perquè la gent ho agrairà així», opina.

L’alcaldessa indica que la setmana que té una reunió amb el rector, en què l’informarà «perquè les relacions amb l’Església segueixen amb la cordialitat de sempre» i també posar a la seva disposició i dels organitzadors de la processó una caixa amb 70 espelmes que el consistori tenia de reserva per als regidors.

Arxivat en: Activitats, Local, Moviments Socials, Prensa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *