L’Ajuntament de Paiporta ha decidit destinar la subvenció que emprava per als ‘bous al carrer’ a beques de llibres de text. En una reunió celebrada aquesta setmana entre l’equip de govern de Paiporta i la penya taurina L’Esquellot, es va assolir l’acord per donar beques de llibres amb els diners que anava a utilitzar-se en els festejos taurins de les Festes Populars de Sant Roc. Els actes estaven valorats en 11.000 euros.

L’objecte específic dels diners era celebrar una setmana de bous durant les festes. Aquests ajuts es lliuraven cada any a una penya per organitzar-los. Després de la decisió adoptada per l’equip de govern de no pagar els ‘bous al carrer’ amb diners públics, els membres de la penya han decidit recolzar la iniciativa de l’ajuntament d’assignar l’ajut a beques de llibres i material escolar.

La resta de festejos taurins que s’han celebrat en les últimes setmanes ja no han estat subvencionats pel consistori .

«Quan vam entrar a l’ajuntament vam veure que l’anterior govern tenia una partida de 11.000 euros per a aquests actes i nosaltres portavem al nostre programa electoral no subvencionar- , així que vam decidir que aquests diners es destinarien a altres qüestions» , explicava ahir l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

«Una vegada que ens asseiem a parlar, va ser fàcil arribar a un acord. Amb diàleg s’aconsegueix tot» , assegura l’alcaldessa malgrat el tibant clima que s’havia creat els dies anteriors . « Nosaltres estem tranquils perquè estem treballant el millor possible des de l’inici. L’anterior alcalde està intentant generar un clima d’odi i violència , però amb treball demostrarem que els rumors i mentides eren intencionats » , asegurava Martín.

Des de la penya taurina afirmen que els ha semblat bé que ja que aquests diners no s’anava a destinar als toros , fos per a fins socials : « Si volen fer toros, nosaltres estarem aquí per ajudar a coordinar-ho tot ; si no , doncs que sigui per ajudar a la gent del poble » .