Compromís per Paiporta hem iniciat una sèrie de contactes amb la resta de forces polítiques del municipi (a excepció del PP, evidentment) per tal de valorar els resultats electorals i la nova situació a Paiporta.

La primera presa de contacte ha estat aquest dijous amb el cap de llista del PSPV, Vicent Císcar amb qui hem trobat bona sintonia i predisposició absoluta per arribar a punts d’encontre basats en els nostres programes, concretament en: transparència i mesures socials.

Compromís també hem mantingut una conversa informal amb representats de PODEU, en la qual el cap de llista Alberto Torralba ens ha explicat que presentarà la seua candidatura a l’alcaldia, ja que sembla contar amb el suport de Partit Popular i Ciudadanos. PodEU també ens ha manifestat la seua predisposició a encapçalar un govern de concentració, en el que entraria el PP. Des de Compromís els hem comunicat que tenim una línia roja: no participar en cap govern amb els responsables de l’estafa ni amb còmplices de la corrupció, és a dir amb el PP, ni podem ni volem oblidar que són els responsables de la de la situació desesperada que viuen moltes families a Paiporta i que són el partit de Rus, Rafael Blasco i Serafín Castellano.

Esperem que s’impose la coherència i prioritzem les necessitats de transparència i polítiques socials que necessita el nostre poble a altres qüestions i quedem a l’espera d’un canvi de posicionament en els plantejaments.

Per últim estem pendents d’un encontre amb la cap de llista de Ciutadans per plantejar solucions als problemes del nostre poble.

En resum, en aquestes reunions des de Compromís hem valorat molt positivament la possibilitat de fer fora al partit que ha escomès grans retallades socials i ha dut la corrupció a les institucions. També hem mostrat la nostra predisposició a configurar un govern d’esquerres que li faça un cordó sanitari al PP i que treballe sobre un programa social, que tinga com a prioritat immediata atendre l’emergència social actual i acabar amb els desnonaments. Com a força majoritària de l’esquerra, hem manifestat que presentarem la candidatura d’Isabel Martín a l’alcaldia.

Seguint el nostre principi de transparència inclòs al nostre programa, hem decidit que farem públiques totes les reunions, decisions i propostes que en estes i pròximes reunions pugam tindre amb les diferents forces polítiques del municipi.

Paiporta, 30 de maig de 2015