• El PP de Paiporta fa una modificació de crèdit d’un milió d’euros del pressupost de 2015 per pagar factures pendents de 2014 (400.000€) i executar nous parcs i jardins (600.000€) a dos mesos d’eleccions

El PP de Paiporta va aprovar en un ple extraordinari convocat dilluns passat a les 9 del matí una modificació de crèdit d’un milió d’euros del pressupost de 2015 per pagar factures pendents de 2014 (400.000€) i executar obres en parcs i jardins (600.000€) a dos mesos d’eleccions.

Per a Compromís aquesta forma de gestió d’eixa en evidència la improvisació del PP, ja que la modificació de pressupost es va fer minuts després d’aprovar el propi pressupost de 2015. També és incomprensible per a Compromís que “es presente una liquidació de pressupost amb romanent positiu de tresoreria de 7 milions d’euros i després només es puguen gastar 600.000€ en inversions”, per això des del grup es manifesten totalment en contra de la manera que té el PP de gestionar els diners dels contribuents.

La candidata i portaveu de Compromís, Isabel Martín assenyala que “no té sentit imposar una dura càrrega fiscal a la ciutadania, reduir els serveis i les inversions durant anys per aconseguir un estalvi que després no es pot gastar de manera total ni en allò realment necessari” i afegeix “molt menys si eixe suposat “estalvi” es destina a despeses de projectes totalment electoralistes”.

Per això des de Compromís insisteixen en que “hauria sigut més lògic haver destinat en pressupost corrent eixos diners a ficar en marxa plans d’ocupació enfocats a les 3000 persones desocupades a Paiporta i a atendre a les famílies més necessitades”.

La portaveu i candidata de Compromís ha recordat que a Paiporta:

– El 20% de les famílies que han acudit als serveis socials estan esperant una resolució, en molts casos acudeixen perquè els van a tallar la llum.

– Les ajudes no són més que xicotets pedaços que no solucionen ni pal·lien la situació de les famílies.

– Les famílies esperen 3 mesos per tindre una resolució, moltes d’eixes famílies han acudit als serveis socials.

I és que degut a l’última reforma de la Constitució pactada pel PP i el PSOE eixos diners s’han de destinar principalment a amortitzar deute bancari. “L’equip de govern diu que eixos diners no poden destinar-se a accions socials, que la llei no ens ho permet, però sembla que obliden que la llei l’ha dissenyada el seu partit, el PP”.

Des de Compromís també manifesten una gran preocupació per la partida de 408.445,62 prevista per fer front a factures sense consignació pressupostària o no pagades en 2014. I recorden que fa només un mes es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit de 60.000€ en la que ja ens trobàrem sorpreses com factures de televisions.

“Encara no tenim la relació de factures que es carregaran en aquesta partida, però donat que estem a final de la que pot ser la última legislatura del PP segur que ens trobem més d’una sorpresa”, ha manifestat Martín.