PREGUNTES

El 28 de maig de 2014 el Grup Compromís va presentar per registre unes preguntes sobre les actuacions de la companyia de Teatre “La Tourne” i la utilització per part d’aquest empresa de les instal·lacions de l’Auditori.

Al no tindre cap contestació per part del regidor de Cultura, en el plenari de novembre de 2014 en l’apartat de precs i preguntes, el nostre grup va tornar a demanar la informació.

En el mes de gener de 2015, el regidor de Cultura, Luis Ródenas va lliurar en la comissió de cultura una còpia d’un acord de col·laboració entre l’Auditori i La Tourné teatre, acord amb data del 30 de setembre de 2009. Un acord ple d’irregularitats i coses tan cridaneres com que no te registre d’entrada ni d’eixida en aquest ajuntament.

Un conveni signat amb la representant de La Tourné teatre, que no sabem exactament què és, un companyia, una empresa, entenem que és una empresa perquè el regidor de cultura ha comentat que tenen un caxé alt perquè els actors són nadius, gent de països de parla anglesa.

Un acord “secret” signat en nom de l’Auditori, edifici que no te cap personalitat jurídica. Document sense cap garantia, ja que no està formalitzat per cap funcionari de l’Ajuntament. Un document privat que signa el regidor de cultura i la representant de l’empresa teatral.

Un conveni que no ha passat per Junta de Govern com obliga l’ordenança fiscal d’utiltizació de l’Auditori de 2011.

Un conveni que entenem conté moltes irregularitats, una d’elles és la seua renovació automàtica des de 2009 fins a l’eternitat.

Un acord secret que mai ha estat informat a cap comissió de cultura, quan tots els membres de la comissió disposem de tots (o això pensàvem) els convenis de col·laboració dels anys successius amb els grups de teatre i altres associacions.

Preguntes:

Ha signat algun acord o conveni el senyor regidor de Cultura de les mateixes característiques que no ha presentat en comissió ni en Junta de Govern en nom de l’Auditori de Paiporta?

Sap el senyor regidor de cultura que és una irregularitat signar un conveni, que es renova automàticament, “per a sempre” que condiciona els interessos de l’Ajuntament de Paiporta?

Per què ha tardat el senyor regidor més de 7 mesos en aportar el conveni al nostre grup? Un document que es tarda 2 minuts en enviar per correu electrònic.

És possible que aquest conveni haja estat redactat després que el nostre grup haja demanat informació i abans sols hi haguera un acord verbal entre el regidor i l’empresa teatral?

Per què en el conveni apareix que es realitzaran 3 espectacles per a secundària i el primer any , temporada 2009-2010 no es realitza cap?

Com explica el senyor regidor que l’empresa de teatre utilitze també l’Auditori municipal pels assajos i representacions al professorat d’anglés i no estiguen comptabilitzades en els informes com a cessions de l’Auditori:

4 dies en 2009, 8 dies en del 2010 al 2014. Un total de 44 dies.

En total, a més del 10 que es cedeixen gratuïtament, hi ha altres 8 per a realitzar assajos cada any.

En total aquest empresa ha utilitzat des de 2009 un total 119 dies diferents les instal·lacions de l’Auditori de Paiporta, dels quals sols 29 dies han sigut per a representacions per a escolars de Paiporta.

Per què si no apareix res en el conveni, utilitza 8 dies cada any, el grup de teatre a cost zero?

Per què les representacions per als escolars Paiporta es concentren 6 en dos dies i això suposa la cessió de l’Auditori per a 6 dies?

Quantes representacions feia l’empresa cada dia per a escoles de fora de Paiporta?

Quant cobra l’empresa a cada estudiant en les representacions?

A quantes empreses més els ha oferit aquestes condicions tan favorables (per a l’empresa) durant els últims anys?

Quantes obres de teatre o música s’han fet en les mateixes condicions per altres grups teatrals o musicals o d’altres característiques en l’Auditori de Paiporta des de 2009?

Quan el senyor regidor de cultura diu que “és un conveni avantatjós econòmicament per a l’Ajuntament”, ha demanat algun informe econòmic d’algun funcionari municipal que ho avale?

Nosaltres si ho hem demanat, per escrit. I ho tornem a fer ací ara, i li ho demanem de nou al senyor alcalde. Volem un informe econòmic de l’interventor municipal sobre les condicions econòmiques i contractuals del conveni de col·laboració.