• DELS 240.000€ PRESSUPOSTATS EN 2014 PER PRESTACIONS INDIVIDUALITZADES DE BENESTAR SOCIAL NOMÉS S’HAN ATORGAT 97.317€

Compromís per Paiporta denuncia que l’Ajuntament de Paiporta no està fent front a les necessitats bàsiques de la població en saber que en 2014 l’Ajuntament de Paiporta només ha atorgat subvencions per valor de 97.317€ de la partida inicial de 240.000€ del pressupost per “Prestacions individualitzades de Benestar Social”, tot i que han hagut 394 sol·licituds de famílies amb greus necessitats bàsiques.

I és que Compromís ha tingut ara accés a l’informe tècnic de les quantitats atorgades en 2014, tot i que ho va demanar en el mes de setembre.

De l’informe es desprèn que 77 sol·licituds, un 20% del total, estan encara pendents de tramitació, cosa que per a la portaveu del grup, Isabel Martín “és molt greu”. “Són 77 famílies que han acudit a l’Ajuntament davant una situació d’emergència i no poden estar mesos esperant la tramitació de l’ajuda que sol·liciten, que en molts casos és per a que no els tallen la llum o poder donar de menjar als seus fills”.

Des de Compromís lamenten que a pesar que la pròpia presidenta de l’àrea de benestar social ha reconegut en les comissions informatives que no tenen personal suficient per atendre la gran quantitat de persones que acudeixen als serveis socials, “no fiquen els mitjans necessaris per atendre a la població”.

“L’alcalde té xofer i assessora però les ajudes d’emergència no es poden repartir perquè no hi ha personal suficient en l’àrea de benestar social”, ha explicat Isabel Martín i afegeix “la gestió d’Ibor deixa en evidència la seua insensibilitat i immoralitat, pròpia de governants dèspotes”.

L’informe al que ha tingut accés Compromís també confirma que més de la meitat de la partida (93.818€) ha estat destinada a altres despeses com l’escola d’estiu, la setmana de la dona o l’acolliment familiar. També es pot extraure que en la partida de 240.000€ per ajudes d’emergència s’han carregat despeses d’altres àrees, el que per a Compromís fa pensar que es fa “per a que no sobren tants diners de la partida”, com ha sigut el cas dels 3.375€ d’ajudes per a foment de l’ocupació, programa que comptava amb la seua pròpia partida en el pressupost de 2014 “24100.47000 subvenciones fomento del empleo”.

Isabel Martín recrimina a l’alcalde Ibor que “novament anuncie per al pressupost de 2015 una partida de 300.000€ per ajudes d’emergència quan tot el món sap que eixos diners mai arribaran a les famílies que ho necessiten”.
Paiporta, 9 de febrer de 2015