• L’equip de govern del PP oculta el conveni amb el grup de teatre a Compromís i no li facilita informació

El Grup Municipal Compromís va demanar per registre d’entrada en maig de 2014 explicacions i informació sobre la cessió gratuïta de l’Auditori al grup de teatre “La Tourné” i encara no ha obtingut resposta.

I és que, segons el resum d’activitats de l’any 2013 de l’Auditori Municipal presentat pel regidor de Cultura, Luis Ródenas, el grup de teatre “La Tourné” ha utilitzat durant 26 dies l’Auditori de Paiporta a cost zero.

Tal i com ha pogut esbrinar Compromís, el grup de teatre “La Tourné” realitza activitats teatrals en anglès i francès per a escolars i ha utilitzat l’Auditori Municipal de Paiporta per a la representació d’obres de teatre infantil i juvenil per a centres públics i privats de la comarca i de la ciutat de València.

En total, durant l’any 2013, l’empresa “La Tourné” ha utilitzat la sala principal de l’Auditori 20 dies per a fer representacions en anglès, 1 dia per a fer una representació en francès i 5 dies per assajar.

A algunes d’estes representacions teatrals han accedit els escolars del Paiporta de manera gratuïta però l’empresa “La Tourné” sí que “ha cobrat a la resta d’escoles de València i la comarca per lo que podria haver obtingut importants beneficis”, denuncien des de Compromís.

El preu que fixa l’ordenança municipal per cessió de l’Auditori municipal per a la utilització de la sala principal durant mitja jornada és de 1.000 euros, per tant estem parlant de 26.000 euros que l’ajuntament ha deixat d’ingressar.

Fent càlculs aproximats, si tot l’alumnat de Paiporta de primària i secundària passara per estes sessions, 3.000 alumnes a 3 euros per alumne, estaríem parlant d’un estalvi de 9.000 euros i en contrapartida l’empresa ha utilitzat l’Auditori 26 dies durant tot el 2013, per lo que s’ha estalviat 17.000€ com a mínim, a banda dels ingressos que haja pogut obtindre del preu de les entrades.

Compromís per Paiporta va presentar un escrit en el mes de maig per demanar informacions i explicacions al regidor de Cultura sobre el preu que cobra la companyia als escolars que no són de Paiporta, quants escolars de Paiporta han assistit a les representacions, des de quan es cedeix l’Auditori a l’empresa i quines quantitats rep l’Ajuntament de Paiporta per la cessió de l’Auditori. També s’ha demanat còpia del conveni (en cas d’existir).

Des de Compromís denuncien que set mesos després encara no han rebut cap resposta, tot i que el regidor del grup, Pep Val, va tornar a demanar explicacions en el Plenari del mes d’octubre al regidor de cultura.

El Grup Compromís no pot entendre com “des de l’equip de govern s’utilitzen les dependències municipals per a benefici de particulars, com l’equip de govern aplica les ordenances de manera discriminatòria per a entitats i empreses de Paiporta i en canvi ajude a fer caixa a altres”.

Compromís per Paiporta ha denunciat que l’alcalde Vicente Ibor, una vegada més, utilitze els recursos municipals en benefici de determinades empreses.

Des de Compromís tampoc s’expliquen quins criteris utilitza el regidor de Cultura per a promocionar d’aquesta manera el teatre infantil i juvenil en anglès i després el teatre en castellà i valencià que organitza en la campanya “Anem al teatre” siga pagant.

Per això Compromís ha demanat a l’alcalde Vicente Ibor que “ens faça arribar tota la informació relacionada amb la cessió de l’Auditori que portem esperant ja més de mig any”.

Paiporta, 2 de desembre de 2014