Compromís per Paiporta es va reunir dimarts per tal de tractar el reglament de primàries que regirà el procés de tria de candidats i candidates per a les properes eleccions municipals i autonòmiques.

Des del col·lectiu local han donat recolzament al reglament que està debatint-se estos dies en els òrgans de direcció i que va ser presentat dissabte al Consell General, en particular al procés de tria de candidats i candidates per a poblacions de menys de 100.000 habitants, que és el que regirà en Paiporta.

Així, Compromís per Paiporta ha obert un termini entre l’1 i el 7 de desembre per tal que les persones que vullguen encapçalar la llista a l’alcaldia i participar en el procés ho manifesten. En el cas que només es presentara una persona a l’alcaldia, el col·lectiu local podrà ratificar la seua candidatura sense haver-se de votar. Per a la configuració de la resta de la llista, el col·lectiu elaborarà una llista de consens de manera que aquesta siga paritària amb mètode cremallera (no més de dos persones del mateix sexe seguides) i amb persones suficientment preparades per poder assumir el possible govern local. Tant per a encapçalar la llista com per a la resta de candidatura podran presentar-se persones afiliades com persones simpatitzants.

 

Tota la informació del procés es farà pública a través de la web del col·lectiu local www.compromispaiporta.org i les xarxes socials.

Paiporta, 26 de novembre de 2014