• A Paiporta li corresponia una rebaixa d’un 2% sobre el valor cadastral

En el passat ple d’octubre, el grup Compromís per Paiporta va recriminar a l’equip de govern que “l’Ajuntament no s’haja acollit a l’actualització de valors cadastrals marcada pels pressupostos generals de l’estat”. I és que segons l’article 62 de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2015, al municipi de Paiporta li haguera correspost un coeficient d’actualització del 0’83, el que hauria significat una rebaixa directa del 2% sobre els valors cadastrals de 2014 (actualment el coeficient aplicat és del 0’85).

 

Per a la portaveu de Compromís, Isabel Martín, “és molt greu que l’Ajuntament no haja fet els deures en una qüestió com aquesta, ja que la modificació no només suposaria una rebaixa en el rebut de la contribució per a 2015, la rebaixa beneficiaria als contribuents en exercicis futurs”. Una rebaixa que des de l’associació empresarial dels polígons també s’està demanant estos dies.

 

Martín va acusar al PP de “prendre mesures purament electoralistes de cara als comicis de maig de 2015” (en referència a l’anunciada rebaixa d’impostos) i “no haver treballat a fons les taxes i impostos municipals d’acord a les necessitats de la ciutadania”.

 

Compromís demana una fiscalitat justa i progressiva.

En eixe mateix plenari Compromís per Paiporta també va presentar esmenes a les ordenances fiscals “demanant una fiscalització justa i progressiva, així com un calendari fiscal més còmode per als contribuents, amb la possibilitat d’agrupar totes les taxes i impostos i pagar-les en 10 mensualitats”. La proposta de Compromís va ser tombada amb els vots en contra del PP, tot i comptar amb el recolzament dels grups PSPV i EU.

 

Dins de la proposta de Compromís per a la taxa del fem, es marcava com a nivell de capacitat econòmica familiar el salari mínim interprofessional. Amb això, els contribuents amb ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional tindrien exempció́ total de la taxa del fem.

 

Isabel Martín va explicar que “amb la proposta del PP, una família sense ingressos pagaria la mateixa taxa de fem que l’alcalde (este amb un salari mensual de 2.600€), en canvi amb la proposta de Compromís l’alcalde pagaria 49,68€ i la família sense ingressos estaria exempta de la taxa”.

Des de Compromís continuaran treballant per una fiscalitat justa i d’acord amb les possibilitats econòmiques dels contribuents, tal i com han vingut fent en tota la legislatura.

Paiporta, 5 de novembre de 2014