Isabel Martín Gómez i Josep Val Cuevas, regidors del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta, a l’empar del que disposa la Llei 8/2010, de 23 de juny de Règim Local  de la Comunitat Valenciana així com el RD 2568/ 1986 de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,  presenten per al seu debat i votació en el Ple les següents esmenes.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Actualment ens trobem sumits en una crisi econòmica que està fent mossa en les famílies del nostre país. Concretament, en el nostre municipi en el mes de setembre el nombre d’aturats se situava en 3.60 persones, xifra que dia a dia va fent-se major.

És per aquest motiu que des de Compromís considerem, sobretot en aquests difícils moments, que les taxes i impostos no han de suposar una càrrega excessiva per a la ciutadania. A més creiem que les taxes i impostos han d’obeir a una fiscalitat progressiva i justa, i que les bonificacions introduïdes en taxes i impostos han de beneficiar sobretot a les persones més desfavorides i amb ingressos més baixos.

Per tot açò, i considerant el Reial decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL), proposem al ple de l’Ajuntament la següent

ESMENA

1.- ESMENA AL DICTAMEN DE LA COMISSIÓ D’HISENDA I ADMINISTRACIÓ GENERAL SOBRE ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER RECOLLIDA I TRANSPORT DE RESIDUS SÒLIDS URBANS

Proposem mantindre la taxa de l’any 2014 i substituir l’article 9 de l’ordenança pel següent:

 

ARTICLE 9: BONIFICACIONS

1.Els beneficis fiscals es reconeixeran segons criteris de capacitat econòmica referits al conjunt de la unitat familiar tal com aquesta es concep en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, d’acord amb els nivells següents:

  • Contribuents amb ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional: exempció total.
  • Contribuents amb ingressos entre el 75 i el 90% de l’esmentat salari: bonificació del 75%.
  • Contribuents amb ingressos entre el 90 i el 100% de l’esmentat salari: bonificació del 50%.

2.Quan tots els membres d’una unitat familiar es troben en situació de desocupació, havent esgotat el període de prestació, tindran una exempció total. Aquesta situació caldrà sol·licitar-la anualment i tindrà efecte exclusivament per a l’any en què se sol·licita.

En qualsevol cas, el benefici fiscal queda reduït a la quota tributària produïda per l’habitatge en el qual figure empadronat el propietari o propietària.

 

Paiporta a 30 d’octubre de 2014

 

Isabel Martín Gómez                                                 Josep Val Cuevas

Portaveu G.M. Compromís Paiporta                      Vice-Portaveu G.M. Compromís Paiporta 

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA