MOCIÓ

Amb el pretext del segrest i de l’assassinat no aclarit de tres joves estudiants israelians de les colònies a Cisjordània ocorreguts el 12 de juny, el govern Israelià ha llançat una vegada més altra de les seues operacions de càstig sobre la població palestina tancada en la Franja de Gaza. Mentres el govern israelià ha incitat a la represàlies, els lemes racistes i atacs contra la població palestina s’han estès en els mitjans i en els carrers d’Israel, la qual cosa va resultar en l’assassinat d’un adolescent palestí que va ser cremat viu a Jerusalem per uns israelians ultres el passat 1 de juliol.

El dimarts 7 de juliol, Netanyahu va iniciar una operació militar de gran envergadura contra la Franja de Gaza, satisfent així les exigències del seu Ministre d’Exteriors. Al llarg de tots estos dies, els bombardejos han sigut constants i han sacsejat dia i nit tot el territori de la Franja de Gaza. Els blancs de l’Exèrcit israelià han sigut els barris més poblats, colpejant centenars de cases, hospitals, ambulàncies, una mesquita a l’hora del rés, un hospital geriàtric, un centre destinat a cura de persones discapacitades, el sistema de sanejament i de distribució d’aigua, etc.

Fins avui, han sigut assassinades cruelment 651 persones, un 75 per cent d’elles xiquets i xiquetes, dones i persones majors. Hi ha 4.050 persones ferides, amb greus cremades, membres seccionats i metralla en tot el cos. Metges palestins i internacionals han denunciat que l’Exèrcit d’Israel estiga utilitzant armes de plom fos i bombes DIME, que provoquen amputacions i ferides de molta gravetat. Més de 1255 llars han sigut destruïdes, hi ha més de 110.000 persones desplaçades per força i allotjades en escoles, mesquites i edificis públics.

Les massacres civils es repeteixen cíclicament a Gaza. Recordem amb horror l’operació denominada “Plomo Fundido” de l’any 2008 en la qual van morir més de 1.400 persones o la de “Pilar defensivo” en la qual va haver-hi 170 víctimes mortals. Malgrat les evidències, cap dels responsables israelians per aquests crims de guerra i crims contra la Humanitat ha sigut processats. Des de Compromís condemnem aquests crims atroços contra una població indefensa, així com els atacs racistes de l’Exèrcit, policia i colons israelians contra les palestines i palestins de Cisjordània, Jerusalem Est i Israel.

Açò no és una guerra, és una operació de càstig col·lectiu per algo que no ha comès la població de Gaza. És la política de desallotjament a punta de fusell de la població palestina per a construir en la seua terra nous assentaments israelians. No es pot equiparar a l’ocupat amb l’estat ocupant. No es pot obviar que Israel incompleix desenes de resolucions de Nacions Unides i viola sistemàticament el Dret Humanitari Internacional i els Drets Humans del poble palestí, incloent el seu dret a l’autodeterminació. Israel va suspendre les converses de pau liderades pels Estats Units i no ha parat de construir colònies il·legals a Cisjordània i Jerusalem Est, utilitzant a la seua població civil amb finalitats d’annexió territorial. Israel manté a més de cinc mil presos palestins en les seues presons, molts d’ells sense càrrec ni judici.

Condemnem la inacció, el silenci, el doble raser i la complicitat dels dirigents espanyols i europeus que, en comptes de pressionar eficaçment a Israel perquè pose fi als seus crims i violacions de la legalitat internacional, han convertit a Israel en un soci privilegiat en els àmbits comercial, acadèmic, militar i d’innovació. Els nostres governs no han complit les seues obligacions establides pel Dictamen del Tribunal Internacional de Justícia contra el Mur de l’Apartheid del 9 de Julio 2004. No han posat fi al Mur ni a les colònies israelianes en territori palestí. Cada arma comprada per Espanya a Israel és un arma provada contra els xiquets i xiquetes de Gaza. Cada arma venuda a Israel és un arma que serà utilitzada contra població civil en clara violació del Dret Internacional Humanitari. N’hi ha prou de complicitat.

També condemnem la falsa asimetria establida per aquells mitjans de comunicació que equiparen l’artilleria d’un dels Exèrcits més poderosos del món amb els coets artesanals fabricats per milícies palestines.

Estos dies, per a posar alt al genocidi del poble palestí i acabar amb la complicitat dels nostres governs, la ciutadania s’ha mobilitzat a València, Barcelona, Bilbao, Sant Sebastià, Girona, Granada, Pamplona, Màlaga, Sevilla, Palma, Santander, Madrid…

Ho va dir el Premi Nobel de la Pau Desmond Tutu “si eres neutral davant situacions d’injustícia, has triat el costat de l’opressor”.

Per tot l’exposat i en mostra de solidaritat amb el poble palestí, aquests regidors proposen al ple de l’Ajuntament de Paiporta l’adopció dels següents,

ACORDS

1. L’Ajuntament de Paiporta manifestem el nostre suport al Poble Palestí i condemnem enèrgicament a l’estat d’Israel pels crims comesos contra la població civil de Gaza, exigint-li que pare immediatament l’ofensiva militar i els atacs racistes contra els palestins i palestines a Cisjordània i Jerusalem Est.

2.- Instem al govern d’Espanya a:

  • Exigir a Israel perquè done compliment a les Resolucions de Nacions Unides i a l’obligació legal d’acabar amb l’ocupació de Palestina, garantint el principi de retorn de les persones i comunitats a les terres i cases de les que van ser expulsades.
  • Suspendre la venda d’armes i la col·laboració en matèria militar amb Israel. Cada arma comprada a Israel és un arma provada contra població civil palestina.
  • Recolzar la ratificació de l’Estatut de Roma per l’Autoritat Palestina perquè es puguen portar als responsables dels crims de guerra contra el poble palestí a la Cort Penal Internacional.
  • Demanar la suspensió de l’Acord d’Associació entre la Unió Europea i Israel com a mesura de pressió perquè aquest Estat complisca la legalitat internacional.
  • Enviar ajuda humanitària i exigir que Israel complisca amb el dret internacional humanitari i que, juntament amb Egipte, òbriguen els passos per a permetre els moviments de persones i l’accés de l’ajuda d’emergència i de reconstrucció a la Franja de Gaza.

3. Traslladar aquest acord a:

  • Govern d’Espanya
  • Grups parlamentaris del Congrés dels Diputats
  • Grups parlamentaris de les Corts Valencianes
  • Ambaixador d’Israel en Espanya
  • Ambaixador de Palestina en Espanya
  • A les associacions amb activitat al nostre municipi que tenen com a objectiu la reivindicació universal dels Drets Humans

Paiporta, 23 de juliol de 2014

Isabel Martín Gómez                     Josep Val Cuevas

Portaveu G.M. Compromís           Vice-Portaveu G.M. Compromís

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA